• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Kapattığı Kur`an Kurslarına Müftüden Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Sur İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren 6 Kur`an Kursunun kapatılması daha önce de medyaya yansımış ve başta sivil toplum kuruluşları tarafından büyük tepkilere neden olmuştu. Kur`an Kurslarının kapatılmasını öğrenci sayısının düşmesine bağlayan Sur İlçe Müftüsü Dr. Hasan Yakut, "Din düşmanı değiliz, öğrenci sayısı azaldığı için mevzuatlar gereği kapattık" diye mazeret gösterdi. 

Diyarbakır merkez Sur İlçe Müftüsü Dr. Hasan Yakut`un Kuran kurslarında yaptığı incelemelerde kursiyer öğrenci sayısının yaz dönemine oranla yüzde 40 oranında düştüğü tespit edildi. Öğrenci sayısının 15`in altına düştüğü 6 Kuran kursu kapatılıp öğrenciler en yakındaki kurslara yönlendirildi. Kursların kapatılmasının ardından Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Müftü Yakut`u Kur`an kurslarının kapısına kilit vurarak Diyanet`e yakışmayan şaibeli davranışlarda bulunmakla suçlayıp görevden alınmasını istedi.

İslami sivil toplum örgütü temsilcilerinin hedefi haline gelen Sur İlçe Müftüsü Dr. Hasan Yakut, eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi. Kursların mevzuat gereği geçici olarak kapatıldığının altını çizen müftü Yakut, "Göreve başladığımda Kur`an kursu sayısı 5 iken bu sayıyı 3`ü yatılı toplam 23`e çıkarttık. Mevcut kurslarımızda 850 kişi eğitim görmektedir. Yapmış olduğumuz denetimlerde 6 Kuran kursunda öğrenci sayısı 15`in altına düştüğü için biz de bu kurslarımızı mevzuatlar gereği geçici olarak kapattık. Bazı STK`lar bizi din düşmanlığı yapmakla suçladılar. Kur`an kurslarının büyük bölümü benim dönemimde açılmıştır. Din düşmanlığı veya Kur`an-ı Kerim`in öğretilmesine karşı olmamız söz konusu olmaz, çünkü çoğunluğu kadın yılda 10 hafız yetiştiriyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir