• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...
Okullarda Promosyonla Uyuşturucu Satılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, ``Birçok ilde `5 al 3 öde` promosyonuyla uyuşturucu madde satılıyor`` dedi.

Balcı, Belediye Başkanı Yakup Koçal`ı ziyaretinde Yalova`nın, uyuşturucu bağımlılığı konusunda birçok ilden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Balcı, uyuşturucuyla mücadelenin bir devlet politikası olması gerektiğini vurgulayarak, ``Bazı Doğu ve Güneydoğu illerinde uyuşturucu kullanımı korkunç boyutlarda. Öyle ki uyuşturucu için promosyon bile yapılıyor. Birçok ilde `5 al 3 öde` promosyonuyla uyuşturucu madde satılıyor`` dedi.

Şans oyunlarının olumsuz etkileri olduğuna da değinen Balcı, şöyle devam etti:

``Ülkemizde kumar yasak ancak şans oyunları değil. Ben birçok şans oyunu bayisinin önünde yaşları ufak olduğu halde kupon dolduran gençlere şahit oluyorum. Önce şans oyunu oynayacak, sonra kumara alışacak, sigaraya, içkiye hatta uyuşturucuya bile alışacak. Bunlar bir birine ilişikli durumlardır. Devletin tüm bağımlılıklarla orantılı şekilde mücadele etmesi lazım. Oysa hiçbir hükümet programında bağımlılıkla mücadeleyi içeren bir madde yok. Bunun sağlanabilmesi için bir çerçeve sözleşmesi hazırlıyoruz. Bunu Başbakanımıza sunacağız.``

Koçal`a Yeşilay rozeti takıp plaket veren Balcı, daha sonra Vali Esengül Civelek`i ziyaret etti.

Civelek, Yeşilay`ın ülkenin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ve çalışmalarını takdir ettiklerini kaydetti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir