• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
`Hiçbir Vicdan Bunu Kabul Etmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Türkiye Gençlik Konseyi, TPAO`da 5 yıldır çalışan 185 özel güvenlik personelinin TPAO`ya yeni alınacak güvenlikçilerle birlikte kuraya dahil edilmelerine tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak Gülistan Caddesi İnsan hakları Anıtı önünde saat: 11.00`da yapılan basın açıklamasını gençlik uzmanı ve TGK Genel Başkanı Rıdvan Söylemez okudu. Basın açıklamasına özel güvenlikçilerden oluşan kalabalık bir kitlede katıldı.
 
Tepkimiz TPAO`nun Kurumsal Kimliğine Değildir
TPAO bu topraklara kurulduğu günden bu güne kadar, her zaman Batmanlıların en büyük geçim kaynağı olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Söylemez, "Her ailenin geçim kaynağı olduğu gibi, her ailenin en az bir ferdine kucak açıp, o ailenin umutlarını yeşertmiştir. Bundan dolayıdır ki, bugün tepkimiz TPAO`nun kurumsal kimliğine kesinlikle değildir" dedi.
Söylemez, Türkiye Gençlik Konseyi olarak, bugüne kadar TPAO`da var gücüyle 5 yılı aşkındır çalışan 185 kardeşimizin bazı ayak oyunlarıyla işine son verilmesinin hiçbir vicdanın kabul etmeyeceğini vurgulayarak, yapılan yanlıştan derhal dönülmesini istedi. Söylemez, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek`in bu talihsiz olaya derhal el atarak işine son verilen güvenlikçilere ağabeylik yapmasını istediklerini kaydetti.
 
Nasıl Rahat Olacaksınız
Burada mağdur olan sadece işine son verilenler olmadığını, onlarla beraber okula giden çocukları, her akşam yollarını gözleyen eşleri ve bakmakla yükümlü oldukları anne babaları olduğuna dikkat çeken Söylemez şöyle konuştu: "Anne şefkatinden yataklara düşen bir Başbakanın döneminde gençlerin anneleri nasıl umutsuzluğa itilebilir. Nasıl başını yastığa koyabilir. Söylesenize bu işe çomak sokanlar gece nasıl başını rahat rahat yastığa koyacaklar? Hiç gelmeyecek mi gözlerinin önüne işçi kardeşim Ahmet`in oğlu, Mustafa`nı o yürekleri yakan bakışları, annelerinin bu ızdırap yüzünden hastanelerde kahrından ölmesi."
 
İnancımızı Yitirmeden Hak Yolunda Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz
Güvenlikçilere ve ailelere seslenen Söylemez, Türkiye`de duyarlı olan her kesimin yanlarında olduğunu ve her zaman her istediklerini yapacaklarını sananları hep beraber şaşırtacaklarını vurgulayarak, "Sayın Başbakanımızın çok değerli eşi Sayın Emine Erdoğan annemize sesleniyorum! Lütfen mağdur olan çocuklarınıza umut olun. Biliyoruz ki insanlara umut olabilmek için elinizden geleni asla ardınıza koymazsınız" dedi.
 
Söylemez son olarak şu çağrıda bulundu: "İnancımızı yitirmeden hak yolunda sonuna kadar mücadelemize yasalar çerçevesinde, inandığı dava için bölgemizde okuduğu bir şiir yüzünden hapislere atılan, ötekileştirilmeye çalışılan hepimizin tek umudu, bir yiğit gibi devam edeceğiz."
 
Ekmeğimize Mani Olmayın
Daha sonra söz alan TPAO güvenlik çalışanı Ömer Güzel, kendilerini hiçbir sebep ve delil olmadan işten çıkaranlar evlerinde çoluk çocuklarıyla evlerinde rahat içerisinde otururken, kendilerinin akşamlar sabahlara kadar ağır silahlarla dağ başında görev yapan özel güvenlikçiler olduklarını belirtti.
Görevlerinin çoluk çocuklarına namuslarıyla ekmek götürmek olduğunu belirten Güzel, "Bizim buradaki ricamız, sesimiz duyun! sebepsiz suçsuz yere işten çıkarılıyoruz. İşsiz olan bir gencin işe girmesini sevinci ve psikolojisi ayrıdır. 5 yıldır emek vererek çalışan bir insanın işinden çıktığı zamanki psikolojisi ayrıdır. Bu işe dayanarak birçok sorumluluğun altına girdik. Bu işten sebepsiz yere çıkarılırsak bu sorumluluğun altından kalkamayız. Arkadaşlarımız adına sayın başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Emine Erdoğan`dan rica ediyorum. Bizlere acımıyorsanız çoluk çocuk ve çocuklarımıza acıyın. Lütfen ekmeğimize mani olmayın" şeklinde konuştu.
(M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir