• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
 israil ve ABD, Taksim`de Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhammed Can / İstanbul
İstanbul’daki İslami kuruluşlar tarafından organize edilen “haçlı Amerika ve siyonist israil’in katliamlarını telin yürüyüşü”ne katılan binlerce Müslüman Taksim Meydanını doldurduktan sonra kortej halinde Galatasaray lisesine kadar ellerinde meşalelerle yürüdü.

Ellerindeki İngilizce ve Türkçe “Amerika birleşik terör çetesine geçit vermeyiz”, "Kur’an’ canlar feda olsun”, "Kahrolsun ABD kahrolsun israil”, "Afganistan’da emperyalist, Filistin’de siyonist vahşete son” yazılı dövizler taşıyan Müslümanlar ABD, NATO, israil ve Emperyalizm karşıtı sloganlar atarak Galatasaray lisesi önüne geldi.
 
Fatih Akıncıları onursal başkanı Mehmet Şahin’in sunumunu yaptığı protesto eyleminde, İslami kuruluşlar adına hazırlanan basın açıklaması İstanbul Mazlumder Şube başkanı Cüneyt Sarıyaşar tarafından okundu.
 
Protesto eylemine Özgür Kudüs Platformu yöneticileri ve çok sayıda üye ve gönüllüleri de katıldı. Platform, Taksim’de protesto gösterisi öncesi yaptığı yazılı bir basın açıklamasıyla siyonist israil ve ABD katliamlarını çok sert bir şekilde kınamış ve lanetlemişti.
 
Bildiri okunmasının ardından Amerika ve israil bayraklarını yakan Müslümanlar, ABD ve israil’e karşı sloganları bir süre devam ettirdikten sonra dağıldı.
 
İslami kuruluşların yaptığı basın açıklamasının tam metni;
 
AFGANİSTAN`DA EMPERYALİST, FİLİSTİN`DE SİYONİST VAHŞETE SON!
Afganistan`da 10 yılı aşkın bir süredir devam eden ve Türkiye`nin dolaylı da olsa destek verdiği işgal süreci tam anlamıyla kanlı ve insanlık dışı katliamlarla devam ediyor. Köylerin, düğün konvoylarının ve sivillerin katledilmesi ile rutinleşen işgal, Kur`an-ı Kerim`in yakılması ve son olarak bir ABD askerinin köy basarak 9`u çocuk, 3`ü kadın olmak üzere 16 insanı silahla tarayıp, bunlardan 11 tanesini yakması ile tekrar gündeme geldi.
 
Açıkça deklare ederiz ki emperyalist ABD, NATO ve çatısı altındaki işbirlikçi ülkeler bu suçlardan tek tek sorumludurlar. Bu sorumluluğu pişkin özürler, üç maymunu oynayarak görmezden gelmeler, sahte kınamalar gidermeyecektir.
 
Napalm ve düşük yoğunluklu uranyum silahları kullanan, sivilleri bombalayan, İslami değerlere hakareti psikolojik harbin bir parçası olarak kullanan İşgal güçleri; medya, lobi faaliyetleri, politik baskılar ve yoğun propaganda retoriği ile bu insan hakları ihlallerini örtmeye çalışsalar da artık bunu yapacak güçleri kalmamıştır.
 
Afganistan`da hukuki ve ahlaki hiçbir dayanağı olmayan işgal sürecine gerek Taliban`a karşı savaşan subayları eğitmek ve uluslararası destek gücüne maddi ve askeri destek sağlamak, gerekse NATO ve ABD`ye politik destek vermek suretiyle katkıda bulunan Türkiye, 8 bin masum insanın konteynırlara hapsedilerek çöle gömülmek suretiyle vahşi bir biçimde katledilmesinde birincil sorumlu olduğu iddia edilen Raşid Dostum`a destek sağlayarak da oradaki suçlara ortak olmaktadır.
 
Medeni olmayan ülkeleri medenileştirmek ve demokrasi havariliği yapmak gibi sahte ve kokuşmuş meşruiyet noktalarına atıfta bulunan işgalci ABD ve NATO, er ya da geç Afganistan`dan sökülüp atılacaktır ki Afganistan`ın tarihi bunun en açık delilidir. Geriye, Haçlı Savaşı olarak da adlandırılan işgale ve işgalcilere doğrudan ve dolaylı destek veren, işgalin lojistik altyapısını oluşturan ülkelerin ve bu ülke insanlarının utancı ve İşgalin parçalarından birisi olan Türkiye`nin bütün tarihi bağlarına rağmen yüzüne kendi elleriyle sürdüğü, onarılamaz kara bir leke kalacaktır. Bu lekeyi birçoklarının yüzlerinde görmeye başladık bile...
 
Afganistan`daki emperyalist işgal, Filistin`de Siyonist vahşetle eşgüdümlü olarak devam ediyor. Filistin Gazze şeridinde Cuma günü başlayan saldırı neticesinde çocukların ve kadınların da olduğu onlarca insanın öldüğü, onlarcasının da yaralandığı bir başka katliam olarak karşımızda duruyor.
 
İşgalci Siyonist devletin Cuma günü başlayan bombardıman hedefinde esir takasında özgürlüğüne kavuşan Halk Direniş Komitesi Lideri`nin olması önemlidir.

İslami Kuruluşlar olarak, söz konusu kanlı ve insanlık dışı saldırıları kınıyor, başta Türkiye halkı olmak üzere bütün halkları küresel zalimler olan ABD ve İsrail zulmüne dur demek için kendi devletlerine karşı dik bir duruşa davet ediyoruz.
İslami Kuruluşlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir