• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Kürdistan Dışilişkileri Sorumlusu: Alternatif varsa görüşebiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası kamuoyunun referandumun ertelenmesi için bulundukları girişimleri önemsediklerini ifade eden Kürdistan Dışilişkileri Ofisi Sorumlusu Felah Mustafa, "Eğer güçlü bir alternatif varsa, kimsenin olumsuz tavır sergilemesine yol açacak bir adım atmak istemiyoruz." dedi.

New York'ta Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Felah Mustafa, referandumun ertelenmesi talepleri ve komşu ülkeler ve uluslararası toplumla olan ilişkileri önemsediklerini belirtti.

Türkiye ile güçlü ilişkilerinin olduğunu söyleyen Mustafa, Türkiye, referandumun zamanlamasını uygun görmediklerini ve bunun sorunlara yol açabileceğini düşündüğünü belirtti.

Felah Mustafa açıklamasına şöyle devam etti: "Dost ve müttefiklerimizin olumsuz tavrına yol açacak bir şey yapmak istemiyoruz. Bu yüzden onlarla görüşerek, görüş ve düşüncelerimizin yanı sıra bu referandum kararının arkasındaki sebepleri açıklamak istiyoruz. Bundan dolayı biz de onlarla görüşmeyi önemsiyoruz. Kürdistan siyasi liderliğinin söylediği gibi eğer, Kürdistan halkını ikna edecek güçlü bir yol varsa, eğer bir paket veya bir alternatif varsa görüşebiliriz."

Barış ve istikrarı amaçladıklarını altını çizen Mustafa, "Federal bir Irak'ta birlikte yaşamak istedik ancak maalesef bu olmadı. Bağdat'ın son günlerde sık sık dile getirdiği anayasa, geçmiş yıllarda Bağdat tarafında göz ardı edilmiştir" ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir