• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
"Kışın çamur yazın toz olan yolda çocuklar okula gitmekte zorlanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ın Bağlar Mahallesi'nde bulunan Anadolu İmam-Hatip Lisesi ile Seyitler Mahallesi'ndeki Kocatepe İlk ve Ortaokulu yollarının yıllardır tamamlanmaması öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu.

Kışın çamur, yazın da toz içerisinde çocuklarının okula gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen veliler, yetkililerden okul yallarının yapılmasını istediler.

Yaşadıkları mağduriyeti İLKHA muhabirine anlatan veli ve öğrenciler, yaklaşık 4 kilometrelik yapılmamasından dolayı kışın çamur, yazın da toz içerisinde kaldıklarını söyleyerek, yetkililerden  yolun yapılmasını istediler.

Midyat Belediyesinden yolun yapılmasını isteyen öğrenci velilerinden H.G. çocukların okulla toz-toprak içerisinde gittiğini söyleyerek, yolun bir an önce yapılmasını gerektiğini ifade etti.

Kocatepe Ortaokul öğrencisi Kamuran Atılgan, "Her zaman üstümüz başımız toz içerisinde kalıyor. Yolun hemen yapılmasını istiyoruz. Eve gidince apartman görevlisi toz ve çamurla gittiğimiz için bize kızıyor." dedi.

Yolun şu anki durumunun kötü olduğunu ve çok toz çıktığını söyleyen Ekrem Dursun da şöyle konuştu: "Belediyeden bu yolun yapılmasını istiyoruz. Eve gidiyoruz her tarafımız toz-duman içinde kalıyor. Her gün başımızı yıkamak zorunda kalıyoruz. Yollar parke olsaydı toz-çamur olmaz, ayaklarımız kirlenmezdi."

Fırat Aslan adlı öğrenci ise "Toz yüzünden okulumuzun kapısının önünden geçemiyoruz. Sabahları  okula gelirken servis araçlarının çıkardığı toz bizi çok rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.

Yetkililere tepki gösteren bir diğer öğrenci velisi ise, kışın çamur, yazın toz içerisinde çocukların perişan bir durumda okula gitmek zorunda bırakıldığını ifade ederek, "Kışın çamur, yazın toz olan bu yolda çocuklarımızı okula gitmekte zorlanıyor. Aracı olmayanlar yaya gelmek zorunda kalıyorlar. Buraya bir şey dökülemez mi? Yetkililer bunu görmüyor mu? ."diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan aynı mahalledeki Kocatepe İlk ve Ortaokulu binasının tam dibinde sokağa akan ve hastalık saçan lağım suyu sorununun tepkilere rağmen hâlâ devam etmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. (Süleyman Tunç-İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir