• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Minik öğrenciler okula uyum sağlamaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi ile birinci, 5'inci ve 9'uncu sınıfa devam edecek öğrenciler için başlatılan "Okullarda Uyum Haftası Projesi" kapsamında aileleriyle okula gelen birinci sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle ve okul arkadaşlarıyla tanışıp, okula uyum sağlamaya çalışıyorlar.

"Okullarda Uyum Haftası Projesi" Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından bu yana uygulanıyor.

Son yıllarda 5'inci sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletilen uygulamaya bu yıl 9'uncu sınıf öğrencileri de eklendi. Okullarda anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin okula daha kolay uyum sağlamaları amacıyla "çocuk-aile-öğretmen tanışma programları", "okul ve eğitim ortamını tanıma" ve "arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma" gibi etkinlikler düzenleniyor.

Şehitkamil ilçesinin İbrahimli Mahallesi'nde bulunan Mehmet Ali Eruslu İlkokulunda pazartesi günü başlayan "Okullarda Uyum Haftası Projesi" kapsamında eğitime başlayan öğrencilerin çoğunluğu okul ortamına alışırken, öğrencilerden bazılarının ise halen ilk günkü gibi gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Yeni eğitim ve öğretim yılının bütün öğretmen, öğrenci, veli ve eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını dileyen Mehmet Ali Eruslu İlkokulu Müdürü Hamit Sellüm, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de bu uygulamanın bütün güzelliğiyle devam ettiğini söyledi.

Hafta kapsamında öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendikleri bilgisini veren Sellüm, "Bilindiği gibi bu sene tekrardan 'Uyum Haftası' uygulanmaya başladı. Pazartesi gününden itibaren biz de okulumuzda 'Uyum Haftası'nı başlattık. Bu hafta kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bizler öğrencilerimizi ilk gün palyaço ve şekerlerle karşıladık. Amacımız çocuklarımızın bir an önce okullarına ve öğretmenlerine alışmalarını ve kendilerini sıcak bir ortamda olduklarını anlamalarını sağlamak. 'Uyum Haftası' tüm Türkiye'de olduğu gibi 3 gündür okulumuzda da devam etmektedir. Öğrencilerimizin çoğunluğu 3 günlük kısa bir süre içerisinde okulumuza uyum sağladılar." dedi.

Çocuğunu okula getiren velilerden Efe Kocaoğlu, şunları söyledi: "Çocuğu okula getirmek heyecanlı oluyor. Küçük çocuğu evde sürekli el bebek gül bebek büyütüp hocalarımıza teslim etmek güzel bir duygu. Okulun fiziki şartları da gerçekten çok güzel. İlk günden bu yana gösterilen ilgi bizi mutlu etti. Okula alışma noktasında bizim çocuğumuz biraz şanslı. 2 yıl anaokuluna gitti. Biraz onun vermiş olduğu tecrübe var. Tabi, yeni bir arkadaş ortamı ve öğretmen dolayısıyla biraz heyecanlı. Biz de okulun ilk haftası onu aşmaya çalışıyoruz."

Velilerden Sibel Koca da "Çocuğum ilkokul birinci sınıf öğrencisi. Ben de oğlum da heyecanlıyız. Onun için inşallah iyi olur. İlk çocukların okula başlaması çok zor olur. Bizim için de belki biraz sıkıntılı geçebilir. İlk dönem bizim için biraz zor olacak ama umarım başarılı oluruz. Okula hevesliyiz. Okulu ve öğrenmeyi seviyoruz. Okula çocuğumla birlikte severek geliyoruz. Alışmakta zorluk çekmeyeceğiz gibi görünüyor. Ben okulu çok sevdim. İnşallah oğlumun da okulu seveceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İlkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler ise okula başladıkları için mutlu ve heyecanlı olduklarını, kısa sürede arkadaşlarıyla kaynaştıklarını, oyunlar oynadıklarını, okullarını ve öğretmenlerini sevdiklerini ve bir an önce derslere girmek istediklerini ifade ettiler.

Pazartesi günü başlayan uygulama, 15 Eylül'de sona erecek. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir