• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Su sıkıntısı yaşayan mahalleli yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk ilçesi Yamaçlı ve Yeni mahallelerinde su sıkıntısı çektiklerini söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerin duyarsızlığı nedeniyle yaşanan duruma tepki gösterdi.

Mahalleliler şebeke sularının akmadığını, evlerine tankerden su getirildiğini belirterek, su sorunu yaşadıklarını ve çözüm beklediklerini dile getirdiler.

Tek isteklerinin sularının akması olduğunu söyleyen Yamaçlı Mahallesi sakinlerinden Mehmet Sait Abay, her belediye döneminde yaşadıkları su sıkıntısını, söylemelerine rağmen sorunun hallolmadığını belirtti.

Çaresiz olduklarını ve ne yapacaklarını dahi artık bilmediklerini söyleyen Abay, "Derdimiz sudur. Suyumuz bol aksaydı iyiydi. En büyük sorunumuz şu anda sudur. Sabah kalktığında su olmayıp bir abdest alamıyorsan ben ne yapayım. Biz istiyoruz ki suyumuz olsun. Su sıkıntımız baya var. Bu mahalle komple böyledir. Biz tek değiliz. Dün tanker su geldi, depoyu yarılamadan gitti. Biz arkasına düştük, yine de onu tutamadık. Hemen hemen suyumuz akmıyor. 10 dakika falan akıyor. Bu da bizler için neye yarayacak ki? Bize bazen tankerle su getiriyorlar, ama şimdi suyumuz yok. Suyu bırakmıyorlar, su derdinden ne yağacağımızı bilmiyoruz. Huzurumuz kalmadı." dedi.

Abay, ilçenin diğer mahallelerinde suların bolca aktığını, mahallelerinde ise haftalarca su akmadığını da sözlerine ekledi.

"3 günde bir 10-20 dakika akan su ihtiyacımızı karşılamıyor"

2 yıl önce Yeni Mahalle'ye taşınan sakinlerden Serkan Genez, taşındığı günden beri su sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

Genez, "3 bine yakın nüfuslu mahallede 2-3 günde bir su akıyor. O da hemen kesiliyor. 20 dakika ya akıyor ya da akmıyor. İçme suyu ihtiyacımızı dışarıdan masraf yaparak karşılıyoruz. Elbiselerimizi evde yıkayamıyoruz. Dışarıda makineye götürüp atıyoruz. Ne şebeke suyumuz sudur ne de yolumuz yoldur. 3 günde bir akan su ihtiyacımızı karşılamıyor. Kaç defa yetkililere söyledik, yardım etmediler. İstiyoruz ki yol ve kanalizasyonumuzun yanında su sıkıntımız da giderilsin. Biz yetkililerden bunu istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yetkililerin, mahalledeki alt yapı çalışmasından sonra su sorunlarının çözeceklerini söylediklerini aktaran mahalleliler, ancak hâlen su sıkıntılarının çözülmediğini ve mağdur olduklarını kaydettiler. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir