• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Erdoğan`dan Önemli Açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan gündemdeki konular ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Parti grubundaki konuşmasında, Esenyurt`taki yangın faciası için hemen harekete geçtiklerini ifade eden Erdoğan, "İşçilerin hayatı ve güvenliği hiçe sayılamaz. Başka emekçilerin hayatını kaybetmemesi için tedbirleri daha da sıklaştıracağız. Çalışma Bakanı`na bu konuyla ilgili talimatı verdim." Dedi.

İnsanlar Vatansız Yaşamaya Mahküm Ediliyor

Gazze ve Afganistan`daki katliamlara değinen Erdoğan, "İsrail, Gazze`yi bombardımana tutarak öldürmeye devam ediyor. Kardeşlerimiz hayatını kaybetmeye devam ediyor. Gerek Gazzeli, gerek Afgan kardeşlerime Allah`tan rahmet diliyorum. İnsanlar sadece öldürülmüyor, ülkelerinden sürülüyor. Vatansız yaşamaya mahkum ediliyorlar. Filistin`le birlikte Afganistan`da, Suriye`de insanlık onuru ayaklar altına alınıyor. Uluslararası kamuoyunun, uluslararası örgütlerin samimi adımlar atması gerekiyor.Bu arada bazı medya gruplarının Gazzeli direnişçileri birer militan olarak belirtmelerini kınıyorum." Şeklinde konuştu.

CHP Bu Ülkede Camileri Kapattı
Konuşmasında CHP`ye yüklenen Erdoğan, "CHP bu ülkede Kuran kurslarını kapattı. CHP bu ülkede camileri kapattı. Hayır desinler, belgeleri var elimde. CHP evlerde dahi çocukların din eğitimi almalarının önüne geçti. Evlerden toplanan kitaplar ilçelerde meydanlarda köylerde yakıldı. CHP kendi ideolojisi dışındaki her şeyi yok etti. Ezanı Türkçe okutmak bu CHP`nin zihniyeti değil mi? Bu ülkede Demokrat Parti ezanı asli yapısına kavuşturarak patlama yaptı." dedi.

Türkiye`de Eğitim Zaafa Uğratılmıştır
60 ayla 72 ay arasında zorunlu eğitim sürecinin başladığını söyleyen Erdoğan, " Türkiye`de malesef eğitim zaafa uğratılmıştır. Türkiye`de bugüne kadar öğretim verilmiştir. Bundan sonra Eğitim-öğretim olacaktır. Biz kapı kapı dolaşıp 75 milyonu dindar nesil yapmak için uğraşmayacağız. Bu bizim arzumuzdur söyleriz sadece. Türkiye`deki yabancı okullar seni neden rahatsız etmiyor? Beni de etmiyor. Geldiğimizden beri kime ne zaman müdahale ettik biz. Herkes istediğini okur istediği alana yönlenir. Dünyadaki bu yarışta kendi insanımızı ön plana çıkarmak için bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Dindar olan çağdaş olamaz mı? Bunların çağdaşlık ölçüsü başörtüsü ile üniversiteye geleni kapıdan geri çevirmektir." Şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir