• DOLAR 32.265
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2406.194
  • ...
`1. Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi` düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (BİNTSO) tarafından 25 Eylül'de yapılacak olan ve birçok davetlinin katılacağı "1. Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi" için hazırlıklar devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın girişimcilik kongresi olma özelliğini taşıyan kongreye dair basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas, bunun, Bingöl için çok önem verdikleri bir organizasyon olduğunu söyledi.

Ayas, "Yatırımcıları Bingöl'e çekmek istiyoruz ama tek amacımız da bu değil. Ulusal bir kongre olması sebebiyle amacımız elimizden geldiğince Bingöl'ü tanıtmak. Türkiye'nin her yerinden iş kadınları, kadın dernekleri temsilciler, bürokratlar, bakanlar gelecek. Bunlar Bingöl'ün tanıtımı için son derece önemli adımların bir geçiş noktası olacaktır." dedi.

BİNTSO Kadın Girişimciler Başkanı Feyza Başak Koç ise "Kadın günden güne ekonomik ve sosyal hayatta daha etkin roller üstlenmekte. Bizler de bir şehrin kalkınması için kadınların da elini taşın altına koyması gerektiğini düşündük. Daha doğrusu kadın elinin kalkınmaya da değmesi gerektiğini düşündük. Ulusal çapta bir kongre düzenlemenin çok zor olduğunu biliyorduk. Öyle olduğunu da içinde olarak anladık. Ama Bingöl için değdiğini hatta az geldiğini düşünüyoruz. Bingöl'e yatırımcı çekmek için hiç değilse yatırımcının bakışını değiştirmeyi amaçlıyoruz. Bingöl'ü ulusal anlamda tanıtmak istiyoruz. Bingöl kadınının başarılarını anlatmak istiyoruz. Bingöl'e yatırım yapıldığında bir karşılığının olacağını tüm yatırımcılara göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir