• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
Van`da numarataj çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde başlattığı numarataj çalışması uygulaması ile kayıt altına alınan bütün yapılar Ulusal Adres Veri Tabanı'na işleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca sağlıklı bir kent adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanması için kent genelinde cadde, sokak ve binalarda numarataj çalışması sürüyor.

Yürütülen çalışma sayesinde kentteki bütün cadde, sokak ve binalar numaralandırılarak, elde edilen veriler Ulusal Adres Veri Tabanı'na (UAVT) işlenecek. Bu sayede kent veri tabanına kayıtlı olmayan adreslerde yaşayan kişilerin de kayıt altına alınması sağlanacak.

Ayrıca, daha önce kayıt altına alınmış olmasına rağmen levhaları olmayan cadde, sokak ve konutların da levhaları yenilenerek, bu adreslere ulaşılamaması sorunu ortadan kaldırılacak. Çalışma kapsamında bugüne kadar 42 bin konut ve 8 bin cadde ile sokak levhası yenilendi.  

Coğrafi bilgi sistemleri şube müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların kentleşmenin takibi ve gelir kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların tamamlanması ile birlikte kentliye ve taşınmazlara ait adres veri tabanının en güncel verilerle yenileneceğini söylediler. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir