• DOLAR 32.233
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2451.876
  • ...
SON DAKİKA
Adalet Bakanı Gül`den Adil Öksüz açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ firarisi Adil Öksüz hakkında CHP'lilerin gündeme getirdiği iddialara ilişkin yaptığı açıklamalarda sert ifadelerde bulundu.

CHP'nin yargı hakkında kara propaganda operasyonu yürüttüğünü ifade eden Gül, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın iddialarının ise yalan olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde CHP'li yöneticiler, yargıya olan güveni tartışmalı hale getirmek için ısrarla tam bir kara propaganda operasyonu yürütmekteler. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın, bir gazeteye servis ettiği FETÖ yöneticisi Adil Öksüz'e ilişkin yalan haber, bu operasyonun son örneğidir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konu ile alakalı açıklamasında da gayet net görüleceği üzere,  sözkonusu haber, baştan aşağıya yalandır. Adil Öksüz'ün; 15 Temmuz sonrası defalarca Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ'a uçakla seyahat etmesine rağmen yakalanamadığı gerçek dışıdır. Bazı uçuşlarda isim benzerliği vardır. Bu kişi de FETÖ yöneticisi Adil Öksüz değil, Bingöl iline kayıtlı 1977 doğumlu Adil Öksüz'dür. Bu açık gerçeklere rağmen, Savcılık açıklamasının ardından aynı yalanlarda ısrar eden CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ne yapmak istemektedir? 15 Temmuz darbe girişimine "kontrollü" diyerek FETÖ'ye kol kanat gerenler, şimdi de sureti haktan görünüp başka işler mi çevirmektedir? Bu operasyonu yapanlar; Adil Öksüz yakalanamadığı için güya dertleniyor görünüp, aslında yalanlarıyla zihin karıştırmak istemektedir. Onurlu bağımsız ve tarafsız Türk yargı mensupları 15 Temmuz öncesi ve sonrası FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Kimse yargı üzerinden siyaset yapmasın yargıya töhmet ve haksız isnatta bulunmasın. Türkiye hukuk devletidir. Yargı görevini yapmaktadır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir