• DOLAR 32.227
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2449.87
  • ...
Gaziantep Otogarı`nda hareketlilik başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı tatilini memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yoğunluk oluşturmaya başladı. Otogarda Ramazan Bayramına göre yoğunluk olduğunu belirten firma yetkilileri, ek seferler düzenlediklerini, ek seferlerin bayramdan sonra da devam edeceği bilgisini verdiler.

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde 10 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla hareketli günler yaşanmaya başlandı. Bayram tatilinin 10 güne çıkması ile birlikte tatilinin bir bölümünü şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşların bir bölümü şimdiden biletlerini almaya başladı.

Kurban Bayramı öncesi otogarlarda yoğunluk yaşanırken, bayramı memleketinde geçirmek isteyenler, günler öncesinden biletlerini aldı. Gaziantep'teki otobüs firmaları ek seferlerle bayram yoğunluğuna karşı tedbir alıyorlar. Kimi firmalar ek seferler yapmayı planlarken, bazı firma sahipleri ise şu anda bir yoğunluk yaşamadıklarını asıl yoğunluğu bayram dönüşü beklediklerini ifade ettiler.

Bayram tatili dolayısıyla otogarda bütün tedbirleri aldıklarını, firmaların seferler için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten otobüs işletmecisi Ercan Babur, otogarların birden bire hareketlendiğini ve yoğunluktan dolayı rezervasyonlara ara verdiklerini söyledi.

Babur, Ramazan Bayramı'nda tatil süresinin az olmasından dolayı bekledikleri yoğunluğun olmadığını belirterek, "Bayramlar otogarlar için yoğunluk demektir. Bu yoğunluğu da biz özellikle de bayramdan sonra Gaziantep Otogarı daha yoğun oluyor. Sebebi ise daha çok batı illerimizden Gaziantep'e gelişler var. Bununla birlikte bayramda da Gaziantep'ten doğu illerine gidişler var. Yani bayramdan önce batı doğu illerine, bayramdan sonra da batı illerine bir yoğunluk oluyor." dedi.

Otogarda biletler bayram dönüşleri için tamamen dolduğunu ifade eden Babur, başta İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlerden gelişlerin yoğun olduğunu ve hemen hemen bekledikleri gibi bir bayram hareketliliği yaşadıklarını ve yoğunluğun bayram sonrası da devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ramazan Bayramı'na göre daha hareketli olmanın sebebi bayramdan sonra okulların açılması ve öğretmen ile öğrencilerin gidiş ve gelişleridir. Bu sürenin biraz da zamana yayılmasından dolayı Ramazan Bayramı'na göre otogarımız daha hareketli oluyor. Bu yoğunluklarda Ulaştırma Bakanlığımız B2 ve D belgeli araçları da devreye sokarak bayramlarda seyahat etmelerine izin veriyor. Dolayısıyla biz de bunlara ek seferler düzenliyoruz. Bundan dolayı firmalar olarak yolcuyu mağdur etmemek için hazırlıklar yapıyoruz."

Her zaman için biletlerini önceden alan vatandaşların daha rahat yer bulabildiklerini kaydeden Babur, "Hiçbir vatandaşımız bilet bulamadığı için üzülmesin. Ek seferlerimiz bayramdan sonra devam ediyor. Yolcunun mağdur olması söz konusu değil. Şu an herhangi bir zam yapılmadı. Ramazan Bayramı'ndan önceki fiyatlarımız geçerlidir. Ancak şu durum oluyor. Bayramlarda araçların dolu olmasından dolayı ek seferlerimizi düzenlemiş olduğumuz araçlarda tek taraflı fiyat kurtarmadığı için bir miktar da olsa fiyatta artma oluyor. Ama belirlenen fiyatın üzerine çıkılmıyor. Yani İstanbul 110 lira ise bu fiyat geçerlidir. Fazla bir ücret alınması söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Yola çıkacak vatandaşlara uyarılarda da bulunan Babur, bayramdan dolayı firmaların rezervasyonları kapattığını belirterek, vatandaşların bizatihi otogara gelip bilet almalarını tavsiye etti.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile ilgili daha önce almış oldukları kararları faaliyete geçirerek güvenlik sayısında arttırmaya gittikleri bilgisini veren Babur, "Bütün otogarlarda başlayan bu süreç Gaziantep otogarında başlamıştır. Yolcuların rahatsız edilmesi söz konusu değil. Kapı girişlerinden taksi ve yaya girişleri yasak. Bu yasaklar bizim otogarlar için özlediğimiz ve beklediğimiz bir durumdu. İnşallah bu durumu sürdürmek için kararlıyız." şeklinde konuştu.

Babur, özellikle bayram öncesi vatandaşların rahatsızlık duyduğu simsarlık konusunda radikal kararlar aldıklarını, aldıkları güvenlik tedbirleri çerçevesinde de vatandaşların ve sivil araçların giriş-çıkışı Doğu Kapısı'ndan yapılması konusunda gerekli işaretlemeler ve bilgilendirmeler yapıldığını, Batı Kapısı'ndan sadece toplu taşıma araçları için kullanılacağını ifade etti.

10 günlük bayram tatili dolayısıyla bir yoğunluk yaşadıklarını dile getiren İsmail Öksüzoğlu ve Turgut Babur da, daha çok batı illerinden doğu illerine bir yoğunluk olduğu bilgisini verdiler.

Yolculardan Emrullah Öztürk ise "Gaziantep'ten Bodrum'a gidiyoruz. Bayramı Bodrum'da olan oğlum ile birlikte geçireceğiz. Bayramın bütün herkese güzel geçmesini diliyorum. Barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir