• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
"Yeryüzünün en sevimli fotoğrafı minik çocukların namaz fotoğrafıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında iki haftada içerisinde namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 6 ila 10 yaş arasındaki çocuklar, namaz ibadetine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etiklikte bir araya geldi.

15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayarak namazla tanışan çocuklar için Zeytinburnu Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe aileler de katılım gösterdi.  

Etkinlikte bütün çocuklar ayet, hadis ve meallerini okudu. Ardından çocuklar sergiledikleri tiyatro gösterimiyle izleyenlerden büyük büyük beğeni topladı.

Çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği etkinlikte bir konuşma yapan Cemal Çınar Hoca, çocukların İslami adap ve edeple, ibadet bilinciyle yetiştirilmesi için ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

Çınar, "Allah-u Teâlâ'nın melekleri yeryüzünde olup biten iyi veya kötü her şeyin fotoğrafını çekip Cenab-ı Allah'a sunuyorlar. Ben inanıyorum ki, günümüz içerisinde düşünürsek bugün için, yıllımız içerisinde düşünürsek bu yıl için, asrımız için düşünürsek bu asır da meleklerin çekip de Allah'a sunacağı yeryüzünün en mutlu, en bahtiyar, en sevimli fotoğrafı; bu minik çocukların kılmış olduğu namaz fotoğrafı olacaktır inşallah." dedi.

Etkinlikte bir araya gelen onlarca çocuk, hep birlikte cemaatle namaz kılarken, daha sonra kimi çocuklar da namazı konu edinen şiirler okudu. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir