• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Batmanlı dama oyuncusu dünya ikincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde gerçekleştirilen 18'inci Uluslararası Dama Şampiyonası'nda 9 ayrı ülkeden toplam 200 dama oyuncusunun katıldığı yarışmada Batman'da 40 yıldır dama oyuncusu olan Avni Karanfil, dereceye girerek dünya ikincisi oldu.

Batman Dama Severler Derneği üyeleri, daha öncede katıldıkları birçok dama turnuvasında dereceler alarak, birçok kupayı derneğe kazandırdı.

Bursa'da düzenlenen 18'inci Uluslararası Dama Şampiyonası'nda dereceye girerek, dünya ikincisi olan Avni Karanfil, damaya 40 yıl önce bir hobi olarak başladığını söyledi.

Karanfil, "Dama Severler Derneği olarak 5 seneden beri derneğimiz kurulmuştur. Dernek çatısı altında sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Uluslararası yarışmalara yurt içinde veya yurt dışında katılımlarda bulunuyoruz. Bu sene de 18'inci Uluslararası Dama Şampiyonası'na 9 ülkeden 200 yarışmacı katıldı. Biz de Batman'ı temsilen bu yarışmada bulunduk. 200 oyuncu içinde ikinciliği elde ettim. Bu derece Batman'a gurur vericidir. Diğer şehirlerde olduğu gibi Batman'da da belediye veya valilik olarak bizlere araç tahsisi yapılmasını isterdik. Bundan sonraki turnuvalarda belediyemiz veya valiliğimizden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Batman Dama Severler Derneği Başkanı İsmet Koç, yaptığı açıklamada, amaçlarının damanın ülkede gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Derneğimizi 5'inci senedir kurmuşuz. Derneğimize 50'ye yakın üye var. Yarışma için Bursa'ya gittik. 9 ülkeden 200 oyuncu katıldı. 200 oyuncu içinde ikincilik kupasını elde ederek büyük bir başarı elde ettik. 4'üncü defadır ikincilik kupasını Batman'a getiriyoruz. Yetkililerin bizleri desteklemelerini istiyoruz. Batman'ı temsilen turnuvalara katılıyoruz. Etkinliklere kendi imkânlarımızla gidiyoruz. Diğer iller ulaşımda destek oluyor bizler de yetkililerden destek bekliyoruz." dedi. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir