• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Eski dikiş makinalarına motor takıp işlevsel hale getiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eskiden çeyizliklerin vazgeçilmezleri arasında yer alan dikiş makinalarının 25 yıldır tamiratıyla uğraşan Adıyamanlı Mehmet Sapan, motor takarak bozuk dikiş makinalarını işlevsel hale getiriyor.

Dikiş makinelerinin birer annelerin çeyizliğinden kalan birer hatıra olduğunu söyleyen Sapan, bu hatıraları çöpe atmaktan kurtardıklarını ifade etti.

Sapan, "Annelerimiz ve ablalarımız zamanında çeyizlik olan bu makinelerini artık şimdi hurdadan kurtarıyoruz. Biz bunlara dinamo takıyoruz. Ondan sonra bu makineler artık motorlu ve elektrikli oluyor. Arabanın gaz pedalı gibi pedal yapıyoruz. Normalde atıyorlar bu eski makineleri. Ama böyle dönüştürdüğümüzü gördüklerinde vazgeçiyorlar. Bu makinelerin çoğu hatıradır. Bu hatıraları atmaktan kurtarıyoruz." şeklinde konuştu.

Ev hanımlarına çağrıda bulunan Sapan, "25 yıldır bu işi yapıyorum. Buradan bayanlara çağrım bu makinaları hurdaya vermesinler. Bu makineler kolay yapılmıyor. Hurdaya verseler 10 kilo gelir. Kilosu 50 kuruştan 5 TL yapar. Ama biz elektrikliye dönüştürüp işlevsel hale getiriyoruz." dedi. (Ferit Gölgül - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir