• DOLAR 32.185
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2491.82
  • ...
Umut Kervanı yetim çocukları bayram öncesi sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, giyim projesi kapsamında İstanbul Esenler'de bayram öncesi 17 yetim çocuğu baştan ayağa giydirdi.

Aileleriyle birlikte Umut Kervanı yetkilileri tarafından bir giyim mağazasına getirilen 17 yetim çocuk, seçerek beğendikleri elbise ve ayakkabıları almanın mutluluğunu yaşadı.

Umut Kervanı Esenler Temsilcisi Mehmet Şirin Güneş, yetim çocukları giydirme projesinde katkıları olan hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

Güneş, "Hayırseverler bize ulaştılar. Biz de bu hayırseverlerimizin katkılarıyla 17 yetimi giydirdik. Hepsinin sevinçleri yüzlerinden okunuyor. Bu sevince ortak olmak, vesile olmak bizim için mutluluk vericidir.  Allah, birçok ayette yetimlerle ilgili bize öğüt vermiş, bilgi vermiştir. Peygamber Efendimizin de yetimlerle ilgili birçok hadisi vardır bizi yönlendirmiştir. Hayatımızı o çerçevede yürütmeye çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz bir hadisinde buyuruyor ki: Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır. Çocukları sevindirdik. Allah sevindirenlerden razı olsun, biz sadece köprü vazifesi gördük." dedi.

Umut Kervanı olarak bu tür çalışmaları Türkiye genelinde yaptıklarını aktaran Güneş, "Çalışmalarımız devam edecek. Önümüzde kurban bayramı var. Kurban bayramıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Tespit ettiğimiz birçok muhtaç aileye kurban etlerini ulaştıracağız. Bu konuda hayırseverlerden kalplerinin mutmain olmasını, verdikleri, yaptıkları yardımların birebir yerine ulaşacağına emin olmalarını istiyoruz." diye belirtti.

Umut Kervanı gönüllülerinden Sümeyye Sönük ise bu güzel yardım kampanyasında yetim çocukların sevinçlerine vesile olan herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Bu mahzun yürekli çocukları mutlu etmek, mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Allah'a hamd ediyoruz bu mübarek görevde bulunduğumuz için. Yetim çocukların, Allah-u Teâlâ'nın bize emanetleri olduğunu düşünüyorum. Rabbim, bütün Müslümanlara bu emanetlerin haklarını en güzel şekilde verebilmeyi nasip etsin. Müslüman kardeşlerimizin de bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mutlulukları gözlerinden okunan yetim çocuklar ve anneleri de Umut Kervanı ve hayırseverlere teşekkürlerini sundular. (Mehmet Bozdaş- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir