• DOLAR 32.226
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2512.715
  • ...
İmam Hatipliler-Der`den Yeterlilik Deneme Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İmam Hatipliler Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yarın yapılacak olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görevlendirilecek Kur`an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyum adayları için yeterlilik deneme sınavı düzenledi.

Merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Caddesi`nde bulunan Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesinde saat 13.00`te başlayan ve 100 sorunun sorulduğu deneme sınavına yaklaşık 100 kişi katıldı.

Deneme sınavına katılan adaylar, yarın yapılacak olan yeterlilik sınav öncesi son kez bilgilerini test etme fırsatı buldu. Sınavın kendilerini kontrol etme açısında çok faydalı olduğunu belirten adaylar, sınav sayesinde belirleyecekleri eksiklikleri son bir kez gözde geçirme fırsatı bulacaklarını belirtti.

Düzenledikleri deneme sınavıyla adayları yarın Türkiye genelinde yapılacak sınava hazırlamayı amaçladıklarını dile getiren dernek yetkilileri, yaptıkları programlarla adayları sınava hazırladıklarını, daha önce de adaylara yönelik seminer ve deneme sınavları gerçekleştirdiklerini ve bu deneme sınavlarında başarı oranın yüzde 90 olduğu kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki Kur`an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım kadrolarında ilk defa görev almak isteyenlere yönelik düzenlenecek yeterlilik sınavı Pazar günü saat 10.00 da gerçekleştirilecek.

Adaylarda Aranan Genel ve Özel Şartlar
1- Genel Şartlar:
-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak.
-25/10/2011 tarihli ve 28095 sayılı mükerrer Resmî Gazete`de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen ortak niteliği taşımak.

2- Özel Şartlar
-Kur`an Kursu Öğreticiliği için;
-İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
-Kur`an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

İmam-Hatiplik İçin
-İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
-Erkek olmak,
-İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

Müezzin-Kayyumluk İçin
- Lise veya dengi okul mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,
- Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz.)
- Erkek olmak.
- Müezzin-Kayyumluk yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

Sınav Konuları
-Kur`an-ı Kerim
- Akaid
- Fıkıh (ibadet konuları)
- Siyer ve ahlâk (Veysi Çetik - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir