• DOLAR 32.25
  • EURO 34.693
  • ALTIN 2396.052
  • ...
Her Gün 500 Kişiye sıcak Çorba
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları Diyarbakır Şubesi`nin faaliyetleri hakkında Ajansımıza açıklamalarda bulunarak bilgi verdi. Hamzaoğulları, Kızılay Diyarbakır Şubesi olarak her sene olduğu gibi bu yılda fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara iki gündür sıcak çorba ikramında bulunmaya başladık, diyerek faaliyetleri hakkında şu açıklama da bulundu:

" Her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlara çorba ikramında bulunmaya başladık. Bu uygulamamız dört aya kadar devam edecek. Sıcaklar başlar başlamaz çorba ikramına son vereceğiz. İlk günlerde her gün çorba içmeye gelen ihtiyaç sahibi vatandaşımızın sayısı 200-300 kişi idi şimdi ise bu rakam 400-500 kişiye çıktı. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız istedikleri kadar çorba içiyorlar ve aynı zamanda çorbasını ve istedikleri kadar ekmeğini yanlarında ya da eve götürebilirler."

Ramazan Ayında 6 Bin Kişiye Yemek Veriyoruz
İsteği olan herkesin çorba içmeye gelebileceğini ve fakir fukaraya yalnızca çorba ikramında bulunmadığını söyleyen Hamzaoğulları,"Bilhassa son zamanlarda Ekim ayı içerisinde Van`da meydana gelen depremden dolayı Diyarbakır`a gelen binlerce depremzede misafirimize Şube olarak gerekli ikramlarda bulunduk.
 
Poşetler halinde yardımda bulunduk ayrıca 4 ton kavurmayı depremzedelere dağıttık. Bu faaliyetlerimiz sadece bir ay içerisinde olmuyor bilhassa Ramazan ayı içerisinde çok güzel faaliyetlerimiz çalışmalarımız oluyor. Günlük üç öğün vermek kaydıyla 6 bin kişiye bir ay yani Ramazan boyunca sıcak yemek veriyoruz ve haftada da iki gün tatlı ilave ediyoruz yemeklere. Yemek yiyen vatandaşlarımız daha önce tespitli olan kişilerdir. Kendilerine daha önce kart verdiğimiz kişilerdir o kartta istinaden yemeklerini bir ay boyunca alabilirler. Aynı zamanda yine burada bazı vatandaşlarımız zekâtlarını dağıtmak için buraya geliyorlar.
 
Para ve gıda yardımında bulunan vatandaşlarımız oluyor. Vatandaşlarımızın istekleri ve arzuları doğrultusunda giyim yardımında bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız her sene bütün ay içerisinde devam etmektedir. Kızılay`ın zaten vazifesi budur. İhtiyaç sahibi olan bütün vatandaşlarımıza Kızılay Şubemizde yardımlarımızı yapıyoruz. Arkadaşlarımızla el birliği ile çalışmalarımız vardır. Bu ay içerisinde 2 ton adak kurbanı dağıtacağız."

Diyarbakır Şubesi çok eski bir şubemiz 1953`ten bu yana faaliyetleri olan bir şubedir diyen Hamzaoğulları açıklamasının devamında sözlerini şöyle sürdürdü:"Bundan dolayı biz vatandaşlarımızı çok iyi biliyoruz ve tespit ediyoruz. İsimleri bizde mevcut, her sene olduğu gibi dosyalarımız vardır bundan dolayı bunları rahatlıkla tespit ediyoruz."
 
Hamzaoğulları son olarak "Varlıklı vatandaşlarımızın bize destek vermesini arzu ediyoruz." çağrısında bulundu.
(Osman İçli-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir