• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Kanalizasyon tahlilinden şehrin uyuşturucu haritası çıkarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı`nda görevli Adli Toksikolog Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, Adana`nın uyuşturucu madde kullanım haritasını çıkarmak için atık sulardan analizler yaptıklarını bildirdi.

İstanbul`dan sonra uyuşturucu madde kullanımında Adana ikinci sırada yer alıyor. Uyuşturucu kullanım yaşının 10`a kadar düştüğü Türkiye`de ise sorunlar artarak devam ediyor. Yurt dışında uzun yıllardır yapılan atık sulardan kentin kullandığı uyuşturucu madde belirlenmesi ise Adli Toksikolog Doç. Dr. Dağlıoğlu tarafından Adana`da yapılmaya başlandı.

Kent genelinde bulunan iki atık su tesisinden 9 aydır aylık ve haftalık olarak analizler alıp tespit eden Doç. Dr. Dağlıoğlu, bütün sonuçların Eylül ayında ortaya çıkacağını söyledi.

Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, Adana`nın uyuşturucu kullanım bakımından ikinci sırada yer almasından sonra bu çalışmalara başladıklarını ve şu ana kadarki yapılan testlerde Yüreğir ilçesine göre Seyhan ilçesinde kokain kullanımının fazla olduğunu tespit ettiklerini belirtti.5 / 6 Kanalizasyon tahlil edilip Adana`nın uyuşturucu haritası çıkarılıyor Hafta içi uyuşturucu kullanım oranının hafta sonu uyuşturucu kullanım oranına göre daha fazla olduğunu kaydeden Dağlıoğlu, şunları kaydetti:

“24 saatlik örnekler toplayarak, haftalık maddelerin taramasını yapıyoruz. Veriler şunu gösteriyor. Hafta sonu kullanım hafta içine göre daha fazla. Yüreğir ilçesinde kokain maddesini daha az görürken Seyhan`da kokain kullanımını daha fazla görüyoruz. Bu da sosyokültürel etkilerden kaynaklanıyor. Hafta sonu gece kulüpleri gibi yerlerde daha fazla artış görülürken sonuç raporu çıktığı zaman Adana`nın kullandığı uyuşturucu madde oranı tam anlamıyla belirlenmiş olacak.”

Kaynak: Hürriyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir