• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Kudüs`e borcumuz Kudüs`ü savunmaktır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Kudüs' şairi olarak tanınan edebiyatın ustalarından Nuri Pakdil, israil'in 14 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü Mescid-i Aksa ihlalleri ve Filistinlilere yönelik tutumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Kudüs`ü savunmak, gerçek bağımsızlığı savunmaktır, Kudüs sevilmeden insanlığa girilemez. Tutsak Kudüs`e borcumuz, Kudüs`ü savunmaktır, özgürlüğüne kavuşturmaktır” diyen Pakdil, Filistin`de israil`in uyguladığı terörün çok somut olduğunu dile getirerek “Filistin`de, tıpkı 2. Dünya Savaşı`nda olduğu gibi, Berlin duvarı gibi tel örgülerle çevrili bir durum var” ifadelerini kullandı.

Küdüs sevdasını “Yüreğimizin yarısı Mekke, geri kalanı da Medine`dir. Üstünde ise bir tül gibi Kudüs vardır” şeklinde ifade eden Pakdil, İlk kez 2015'te Kudüs'e gittiğini ve Kudüs'ün sanıldığı gibi çöl olmadığını söyleyerek, Kudüs'ü görmenin olağanüstü heyecan verici olduğunu belirtti. Filistinli Müslümanların, Kudüs'te şiddet ve zulümle iç içe yaşamak zorunda kaldıklarının altını çizen Pakdil, Yahudi, kendi adına doğrudan, Avrupa-Amerika emperyalizmi adına vekaleten cürüm işliyor” dedi.

İSLAM UYGARLIĞININ SAVUNUCUSUYUM

Nuri Pakdil, yaptığı açıklamada, Kudüs`e olan bağlılığının İslama olan bağlılığından kaynaklandığını söyleyerek “Bununla gurur ve onur duyuyorum. Ben, uygarlığımın değer yargılarından yanayım, İslam uygarlığının savunucusuyum. Uygarlığımızın yabancılaştırma girişimleriyle yenilmiş olan hakkını geri istiyorum” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir