• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Sudan`ın `saklı hazinesi` keşfedilmeyi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudan'ın başkenti Hartum'un 200 kilometre kuzeydoğusunda, Bagraviyah köyü yakınlarındaki UNESCO koruması altında bulunan Meruvah antik kentindeki 2 bin yıllık Sudan piramitleri, çölün ortasında sunduğu eşsiz manzarayla turistleri bekliyor.

Antik kentte, M.Ö. 720-300 yıllarında inşa edilen ve Nubiya piramitleri olarak da bilinen 255 piramit bulunuyor. Girişleri doğuya bakacak şekilde yapılan, yüksekliği 6 ila 30 metre olan piramitler, saklı hazine gibi keşfedilmeyi bekliyor.

Sudan piramitleri, ilk bakışta Mısır'daki Giza piramitlerine benzetilse de birçoğunun daha küçük inşa edildiği görülüyor. Yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran bu piramitlerin, Mısır'dakilerden sonra tamamlandığı biliniyor.

Zaman zaman define arayanların da istilasına uğrayan piramitlerin bu nedenle aldığı ciddi hasar ve etrafındaki moloz yığınları göze çarpıyor.

Çölün ortasında bulunan Meruvah antik kenti, 2011'de UNESCO tarafından korunmaya alınmasına rağmen beklediği ilgiyi bugüne kadar bir türlü bulamadı. Günlük ortalama 20 ziyaretçi çekebilen Meruvah'un yakınlarındaki Begreviyah köy halkı ise bölgenin dünyaya tanıtılmasını istiyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir