• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
İddialar Bitecek Gibi Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Doları, Euro, Yen, Hint Rupisi gibi bazı para birimlerinde olduğu gibi TL`de de kullanılan `Double cross` esrarengiz küresel sembollerden birisi. `Double cross`, masonik bir simge olarak biliniyor ve Masonlukta 33. derecenin en önemli sembolü olarak kullanılıyor. Tapınak Şövalyeleri olarak bilinen esrarengiz örgütün ritüellerinde de görülen bu sembol aynı zamanda Lorraine Haçı`nda da kendisini gösteriyor. Double Cross`lu Lorranie Haçı, Londra`da General de Gaulle tarafından `Özgür Fransa Direniş Hareketi`nin de sembolü. TL`nin simgesindeki bu esrarengiz anlamlar yüklenen Double Cross ve Lorranie Haçı, ilginç küresel kuruluş, marka ve şirketlerin logolarında da yer alıyor.
 
Double cross
Dünya üzerindeki birçok para biriminde, özellikle Dolar ve Euro`da da görmeye aşina olduğumuz Double cross, masonik bir simge olarak biliniyor. Sadece para birimlerinin değil, aynı zamanda birçok firma ve sivil toplum kuruluşlarının da tercih ettiği bir simge double cross. Ayrıca II. Dünya Savaşı sırasında Londra`da General de Gaulle tarafından kurulan direniş hareketi Özgür Fransa`nın sembolü olan Lorraine Haçı`nda da double cross görülüyor.
 
Lorraine Haçı
Fransa`nın doğusunda tarihsel bölge olarak bilinen Lorraine, 959 da Aşağı Lorraine ve Yukarı Lorraine düklüklerine bölündü. Sonradan günümüzdeki Lorraine`i oluşturan Yukarı Lorraine, 1766 ya kadar bağımsız, ama pek çok çekişmeye yolaçan bir düklük olmayı sürdürdü. Lorraine`in doğu bölümü Fransız-Prusya savaşında Fransa`nın yenilmesi sonucunda Almanya tarafından işgal edildi. 1945`te yeniden Fransa`ya geçti. Bu ayrılık sürecinde iki ayrı bölgeyi Lorraine Haçı`nın iki çizgisi simgeledi. Lorraine haçı Londra`da General de Gaulle tarafından kurulan direniş hareketi Özgür Fransa`nın sembolü oldu.
 
Haçlı komutanı da kullandı
Türk Lirası`nın yeni simgesi, ilk görüşte hemen Dolar ve Euro`yu anımsatıyor. Ancak Japonların Yen`inde, Güney Kore Won`unda, Hintlilerin Rupi`sinde de double cross kullanılıyor. Sadece paraların simgelerinde değil; bazı markaların logolarında, şövalyelerin kılıçlarında, tapınak şövalyelerinde, 33. derece masonlarda, Sovereign Military Order of Jerusalem`da. İstanbul önlerine gelen Haçlı Ordusu`nun kumandanı ve aynı zamanda Lorraine Dükü olan Godefroy de Boullion, Kudüs fethine katıldıktan sonra kendi standardı için bu çaprazı (double cross) kullanılır.
 
Simgeler bilinçaltına yerleşiyor
Bugün artık kurumlar ve küresel şirketler kurumsal kimlik olarak bilinen logo ve tasarımlara büyük sermaye harcıyorlar. Şirketlerin tanıtıcı yüzü olan logoların şekilleri ve renkleri rastgele seçilmiyor. Logo ve simgelerdeki her çizgi ve her rengin insanın bilinçaltına etkisi bilimsel olarak kanıtlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir