• DOLAR 32.41
  • EURO 35.347
  • ALTIN 2526.928
  • ...
Sakarya Valiliğinden anne ve çocuğunun katledilmesine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriye uyruklu hamile kadın ile 10 aylık çocuğunun öldürülmesi olayıyla ilgili bir basın açıklaması yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, olayın provokasyonla alakası olmadığını, sapıkça, vahşice işlenmiş bir cinayet ve tecavüz olayı olduğunu belirterek, yakalanan zanlılara en ağır ceza verileceğini söyledi.

Balkanlıoğlu, "Suriye'de Esad rejiminden kaçarak ülkemize ve ilimize sığınan, muhacir durumunda olan insanlara bizim 'Ensar' gibi muamele yapmamız gerekirken, dokuz aylık hamile bir kadını çocuğu ile birlikte vahşice katlettiler. Kaynarca ilçemizde böyle bir hadise vuku buldu. Jandarma ekiplerimizin titiz çalışması sayesinde failler hemen yakalandı ve suçlarını itiraf ettiler. Şahıslar yakalanarak savcılığa götürüldü. Cezaları en ağır şekilde muhakkak ki verilecektir. Bu hadise millet olarak bizi çok üzmüştür. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız da konuyu takip ediyor." dedi.

Zanlılara en ağır ceza verileceğini söyleyen Balkanlıoğlu, "Şehirde yaşayan insanlarımızın çoğu, Balkanlardan ve Kafkaslardan buraya göç eden vatandaşlarımızdır. Suriyeli kardeşlerimiz Çanakkale'de bizim için şehit olmuş insanlardır. Bu insanlara bu sıkıntılı süreçlerde yardımcı olmak bizim boynumuzun borcudur. Buradaki vahşet ayrı bir olay, Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Vatandaşlarımız da galeyana geldiler ancak devletimize ve Adalet Bakanlığına güvensinler. İlgili şahıslara en ağır cezalar verilecektir." ifadelerini kullandı.

Balkanlıoğlu şöyle konuştu: "Suriye'den gelen insanlarımız savaştan ve zulümden kaçan insanlar, Allah muhafaza bizim başımıza gelse biz nereye gideriz? Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, güzel vatanımıza sıkı sıkıya tutunmalıyız. Bu olay karşısında galeyana gelmeyerek güvenlik güçlerimizle karşı karşıya gelmemeliyiz. En ağır cezayı alacaklarından şüphem yok. Suriyeli kardeşlerimizin yerine kendimizi koyarak onları kucaklamalıyız."

Provokasyonlara karşı halkı uyaran Balkanlıoğlu, "Çeşitli bahanelerle hedef haline getirmek ve linç etmeye çalışmak gibi eylemler söz konusu. Bu provokasyonlar karşısında dikkatli olmalıyız. Onların burada kalmaları ve kaynaşmamız Esad rejimi başta olmak üzere birilerini rahatsız ediyor. Bu insanlarla kaynaşmak gerekiyor. Provokasyonlara insanlarımız biraz kolay kanıyorlar. İnsanları hedef haline getirecek provokasyonlara dikkat etmeliyiz." dedi.

"Misafirlerimize Ensar gibi davranmalıyız." Diyen Balkanlıoğlu son olarak şunları kaydetti: "Ailesini kaybederek buraya sığınan insanlara bağrımızı açmalıyız. Bugüne kadar bizlere kim sığınmışsa kucak açmışız. Suriye'den gelen kardeşlerimize de misafir muamelesi yapmalıyız, Sakarya halkı sağ olsun bu konuda duyarlı." (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir