• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
6 Yeni Bölüme Yök`ten Onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK), Bingöl Üniversitesi`nin Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açmayı düşündüğü 6 yeni bölümü onayladı. Onaylanan bölümlere öğretim görevlisi alımı ile birlikte öğrenci başvuruları kabul edilecek.
 
Konu ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklama yapan Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ayçiçek, okulları bünyesinde açmayı düşündükleri bölümlerin açılması için YÖK`e başvurduklarını ve YÖK`ün de bu bölümlerin açılması için onay verdiğini ifade etti.
 
Açılacak olan yeni bölümlerin, maliye, pazarlama, yerel yönetimler, turizm ve otel işletmeciliği, çağrı merkezleri hizmetleri ve insan kaynakları yönetimi olduğunu söyleyen Ayçiçek, bu programların açılmasının amacı üniversitenin program çeşitliliğini artırmak olduğunu söyledi.
 
Ayçiçek, "Bu programın açılması bizlerin bir yıl gibi bir zamanını aldı. Yaptığımız araştırmalarla bu programların açılması için YÖK`e başvurduk. YÖK`te üniversitemizin başvurusunu olumlu bularak, bu programların açılmasına onay verdi.
Yeni bölümlerimiz için öğretim elemanı alımı yapıldıktan sonra programa başlayacağız ve öğrenci alımlarını da gerçekleştireceğiz. Öğretim bölümlerini bulduğumuz takdirde aynı şekilde bu programların ikinci öğretimlerini de açmayı düşünüyoruz. Meslek Yüksek Okulumuz bünyesinde açılan bu programlar rövanşta olduğu gibi açtığımız bazı bölümler bölgemizde de olmayan bölümler. Bundan dolayı yöre öğrencilerimizde üniversitemizi tercih edecekler.
Açılan bu yeni bölümlerle birlikte üniversitemizin öğrenci sayısı da artacak. Bu bölümlerin açılmasında en büyük desteği bizlerden esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş`a teşekkürlerimi sunarım" dedi.
(Ali Yıldırım-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir