• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakan`ın Katılımıyla TL`ye Simge Belirleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TL simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın katılımıyla gerçekleşiyor. Başbakan Erdoğan açıklama yapıyor. Erdoğan yaptığı açıklamada, " Öncelikle bugün Sütlüce`de düzenlenen saldırıyı kınayarak başlamak istiyorum, bugün burada Türkiye`de 9 yıldır büyük bir hassasiyetle koruduğumuz istikrarı tanıtmak için toplandık. Bugün ekonomideki başarımızın sonucunu hep beraber değerlendiriyor, karşılıyoruz. Türkiye ekonomisi büyürken küresel krizde başarılı bir performans izlerken böyle saldırıların yapılması çok ama çok manidardır. Kimse boşuna uğraşmasın, kimsenin bu kutlu yürüyüşü bozmaya gücü yetmez, yetmeyecektir. Terörle en kararlı şekilde mücadele etmeye devame deceğiz, milletimizin duasıyla, tüm birimlerimizin koordinesiyle terör her geçen gün kan kaybetmeye devam edecektir. Yaralı polislerimize ve vatandaşımıza Allah`tan acil şifalar diliyor, milletimize ve polisimize geçmiş olsun diliyorum.

Türk lirası için simge yarışmasına katılan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum, 8 binin üzerinde bir katılım yine aynı şekilde sayın Başçı`nın da bana ifade ettiği kadarıyla cezaevlerinden bile bu yarışmaya katılımların olması ülkemizde vatandaşların nedenli bir duyarlılık içinde olduğunu göstermesi bakımından önemli. Yarışmada dereceye giren kardeşlerimizi ayrıca tebrik ediyorum, tabi ki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ekibi ve başkanımıza da bu süreci başarılı şekilde tamamladıkları için teşekkür ediyorum.

1 Ocak 2009`da da yeni tasarım, yeni boyutlarıyla Türk lirası yeniden tedavüle girdi, 2009`da Türk lirasını birlikte kullandık 2010 yılından itibaren artık hem ulusal hemde uluslararası alanda paramızı değerli bir birim olarak kullanmaya başladık. Biz paradan 6 sıfır atacağımızı söylediğimizde çoğu kimse inanmamıştı, bugün bile bulundukları köşelerden insafsızca saldıranlar `enflasyon patlar, ben Taksim Meydanı`nda şöyle yaparım` diyorlardı, hiç birşey yapamadılar. Halkımız ayak uydurmakta da hiç güçlük çekmedi, olumsuz ve karamsar yorumların hiç birine aldırmadık.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir