• DOLAR 32.456
  • EURO 35.406
  • ALTIN 2527.172
  • ...
"Bayram birliğe kardeşliğe ve vahdete vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarın idrak edilecek Ramazan Bayramı öncesi Bitlis'te siyasi parti temsilcileri, basın mensupları, doktorlar, esnaf, eğitimci, öğrenci,  kanaat önderi ve vatandaşlar duygu ve temennilerini dile getirdiler.

Bitlisliler, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundular.

Ramazan Bayramı için kardeşlik vurgusunda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül, "Nasıl ki Ramazan ayını ibadetlerle dolu dolu geçirdiysek bayramımızı da o şekilde geçirelim. Akrabalarımızı, öksüz ve yetimlerimizi, anne ve babalarımızı, komşularımızı, kardeşlerimizi unutmayalım. Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa, Müslümanlara barış, birlik, sevgi, muhabbet ve vahdetin getirmesini temenni ediyorum." dedi.

İttihad'ul Ulema Üyesi Emrullah Uysal, şunları söyledi: "Kur'an'ın nazil olduğu Ramazan ayını nasıl dolu dolu geçirdiysek, Rabbimiz bu ayda nasıl nimetleriyle bizi donatmışsa, Ramazan'dan sonra da bu güzellikleri devam edersek inşallah Allah bizleri daha güzel nimetleriyle donatacaktır. Ramazan Bayramı'nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyor, Müslümanların bayramını tebrik ediyorum."

Ramazan Bayramı'nın İslam ümmetinin birliğine vesile olması temennisinde bulunan gazeteci Şükrü Tontaş, "Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan, fazileti ayet ve hadislerle sabit olan rahmetin, bereketin, mağfiretin, teslimiyetin, infakın doruğa çıktığı bu Ramazan-ı Şerif'e bizleri kavuşturan Allah'a hamdolsun. Bu Ramazan'ı nasıl dolu dolu geçirdiysek bayramı da en güzel şekilde geçirelim. Bu bayramda komşularımızı, akrabalarımızı, yetimlerimizi, hastalarımızı, yaşlılarımızı ziyaret ederek, onların bayram sevincini birlikte paylaşmalıyız. Bu bayramın birliğe, kardeşliğe, akan kanın durmasına, gözyaşının dinmesine, hukuksuz bir şekilde zindanlarda bulunanların özgürlüğüne, muhacerette olanların ailelerine kavuşmasına ve ümmetin vahdetine vesile olmasını temenni ediyor, tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bayramda akraba ve komşu ziyaretlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini dile getiren Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Hakan Okay, "Hayırlısıyla bir Ramazan ayının daha sonuna geldik. Bu ayda oruçlarımızı tutuk, dualarımızı ettik, inşallah ülkemiz için hayırlı olur. Bu bayramda komşularımızı, hastalarımızı, yaşlılarımızı ziyaret etmeyi ihmal etmemeliyiz. Bu vesileyle meslektaşlarımın ve İslam âleminin bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu.

Bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın hüznünü yaşadıklarını söyleyen Erbakan Vakfı Bitlis Şube Başkanı Ayhan Uslu, Allah'ın, bu bayramı Müslümanların birliğine, selametine, akan kanın durmasına vesile kılması temennisinde bulunarak, İslam âleminin bayramını tebrik etti.

112 Acil Komuta Merkezinde görevli Doktor Mehmet Emre Peker, bayramda kazaların olmaması temennisinde bulunarak, "Öncelikle kazasız belasız bir bayram diliyoruz. Herkesin sağlıklı bir şekilde ailelerinin yanına gidip gelmelerini temenni ediyoruz. Ölümlerin en çok olduğu trafik kazalarıdır. Bunu 112 olarak görüyoruz. Buradan halkımıza sesleniyoruz: Lütfen trafik kurallarına dikkat edelim. Önemli olan cezalar değil, sizin canlarınızdır. Hayırlı ve güzel bir Ramazan Bayramı geçirmelerini diliyorum." dedi.

Ramazan'ın bolluk ve bereket ayı olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Cabir Durak, bayramın kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunarak, şu ifadeleri kullandı: "İnşallah Ramazan'ın bereketiyle ülkemizde bulunan bu sıkıntılar ortadan kalkar. Müslümanların yapılan bu haksızlıklara, süreçteki bu adaletsizliğe karşı birlik ve beraber olması, yapılacak tüm haksızlıklara karşı birlik olması gerekiyor. Ramazan Bayramı'nın da ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını diler, bayramın tüm İslam âlemine huzur getirmesini temenni ederim."

Kızılay Bitlis Şube Müdürü Faruk Çoban, bayramda komşu, akraba, yaşlı ve hastaların ziyaret edilmesinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, bu bayramın huzura, kardeşliğe ve birliğe vesile olmasını diledi.

Ümmetin içinde bulunduğu savaş ve kaos ortamı nedeniyle son zamanlardaki bayramları hüzün içerisinde geçirdiklerine değinen eğitimci Yücel Oktay, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam âlemine huzur getirmesini, akan kanın ve gözyaşının dinmesini temenni etti.

Üniversite öğrencilerinden Dilan Gökalp, "On bir ayın sulatanı Ramazan'ı geride bırakıyoruz. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Bu ay sabır ve yoksullara yardım ayıdır. Kimsesizin halinden anlama ayı. Öksüz ve yetimlere elimizden geldiğince yardım edelim. Komşu ve akraba ziyaretlerini ihmal etmeyelim. Yaşlıları ziyaret ederek, çocukları mutlu edelim. Ülkemizde savaşın sona ermesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Bayramın huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulunan vatandaşlardan Vahit İlbars ve Nizamettin Sevimli, Ortadoğu'da akan kanın durup, kardeşlik duygularının pekişmesini istediler.

Ramazan Bayramı'nın en güzel şekilde idrak edilmesi, komşu, akraba, hasta, yaşlı ve yetimlerin ziyaret edilmesi gerektiğini hatırlatan imam hatip Erkan Yaşar ise bu bayramın birliğe, kardeşliğe ve vahdete vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir