• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Bitlis`te PKK operasyonu: 16 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'ye yönelik kırsalda gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin temininde örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle 16 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Tatvan ilçesine bağlı Çavuşlar ve Anadere köyleri bölgesinde operasyon düzenlendiği bildirildi.

Anadere köyü kırsalında yapılan aramada; bir adet kalaşnikof piyade tüfeği, 5 adet kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet Hk-33 piyade tüfeği şarjörü, 219 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, 3 adet Antitank roketatar mühimmatı, 4 adet Roketatar sevk fişeği, bir adet Anti personel roketatar mühimmatı, 20 adet savunma tipi el bombası, 8 adet basma düzenekli El Yapımı Patlayıcı, bir adet elektrikli fünye, 6 metre infilaklı fitil, 2 adet el telsizi,  bin 200 metre kablo, bir adet batarya şarj cihazı, 248 adet pil, 6 adet pil bloğu, bir adet marka fotoğraf makinası, bir adet gündüz görüş dürbünü, 3 adet hücum yeleği, 6 adet kütüklük, bir adet güneş paneli, 3 adet örgütsel kitap, muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında ise ele geçirilen malzemelerin temininde örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle 16 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir