• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
"Kudüs`e sahip çıkmak ümmete sahip çıkmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının son cumasının "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanması dolayısıyla Kahta Çağrı-Der tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Kahta teşkilatı, Çağrı-Der üye ve gönüllüleri ve halk katıldı.

İkindi namazı sonrası Yüzüncü Yıl Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilerek Kudüs'le ilgili sloganlar atıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda basın açıklamasını Çağrı-Der adına okuyan Mehmet Sivil, Siyonist işgalcilerin sayısız ölüm ve ilticaya rağmen Filistin halkının haklı mücadelesi olan Kudüs davasından bir adım geri atmadığını ve yıllar boyu süren direnişini devam ettirdiğini vurguladı.

İslam âleminin dört bir yanında yaşanan çatışma ve kaotik ortamların hiçbirisinin Siyonist işgalciden bağımsız olmadığını vurgulayan Sivil, "Sınırları şeytani güçlerce cetvelle çizilen İslam coğrafyasının; dar, kısır, ulusal, mezhepsel bakış açısından, ümmetçi anlayışa tekâmül etmesi için 'Dünya Kudüs Günü' bir nimet ve fırsat olarak değerlendirilmelidir." dedi.

Sivil, "Kudüs Günü sırf Kudüs'e münhasır bir gün değil, aynı zamanda mustazafların müstekbirlere karşı direniş ve başkaldırı günüdür." diyerek "ABD'nin Orta Doğu'daki uşakları Suriye, Irak ve Yemen rejimlerini devirmek için harcadıkları paranın ve siyasi eforun yarısını Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Siyonist işgalden kurtarılması için harcamış olsalardı, şimdiye kadar Kudüs işgalden kurtarılmış ve Siyonistler ortadan kaldırılmış olurdu. Akan Müslüman kanını ve gözyaşını dindirmenin tek yolu hep birlikte Kudüs ve Mescid'i Aksa'nın özgürleştirilmesi ve Siyonist İsrail'in ortadan kaldırması mücadelesini desteklemektir. Ana ve doğru yol budur. Bunun dışındaki yollar tali yoldur ve bizi Kudüs davasından uzaklaştırır." açıklamasında bulundu.

Sivil, açıklamasının sonunda Kudüs'e sahip çıkmanın ümmete sahip çıkmak olduğunu vurgulayarak, Kudüs'ün özgürlüğünün savunulmasıyla topyekûn İslam ümmetinin özgürlüğünü savunmakla eşdeğer olduğu bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

Basın açıklaması Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın'ın yaptığı dua ile sona erdi. (Aydın Evren, Mehmet Eren - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir