• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Londra`daki yangında ölenlerin sayısı gittikçe artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, polisten yapılan açıklamada, daha önce 17 olarak duyurulan ölü sayısının 30'a yükseldiği, bu sayının daha da artmasından endişe edildiği belirtildi.

Polis ayrıca, 12 yaralının sağlık durumunun ise kritik olduğunu ifade etti.

KRALİÇE OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile Prens William da olay yerince incelemelerde bulundu. Kraliçe ayrıca olayın mağdurları için kurulan geçici yardım merkezini ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Başbakanı Theresa May de hastanede tedavilerine devam eden bazı yaralıları ziyaret etti.

'UMARIM ÜÇ HANELİ RAKAMLARA ÇIKMAZ'

Reuters'a konuşan Metropolitan Polis Şefi Stuart Cundy, "Umarım bu sayı üç haneli rakamlara çıkmaz" açıklamasında bulundu.

Salı gecesi Grenfell Tower isimli 24 katlı binada itfaiye ekiplerinin çalışmalar yangının sürdüğü gece boyunca sürmüştü. 120 daireli gökdelende meydana gelen yangın 12 saat boyunca söndürülememişti. 17 kişi kayatını kaybederken, 18'i ağır 78 kişi de yaralanmıştı

Ekipler mahsur kalanlar olup olmadığına bakmak için binanın katlarında aramalarını uzun süre boyunca sürdürmesine rağmen binada hâlâ bazı bölgelere ulaşılmadığı ifade ediliyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir