• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Namaz kılmak isteyen yolcuyu "FETÖ`cü"olmakla suçladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Metro Holding Kurucu Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, namaz için durmadığı gerekçesiyle otobüs şoförüyle aralarındaki diyaloğu görüntüleyen kadına sosyal medya hesabı üzerinden sarf ettiği hakaretler tepki çekti.

Geçtiğimiz günlerde Metro Turizm`e ait otobüste yolculuk yapan tesettürlü bir kadın, namaz kılmak için şoförden izin istemişti.  İsmin öğrenilemeyen kadın, otobüs şoförüyle olan diyaloğunu da kayıt altına almıştı.

6 Haziran Perşembe günü saat 14:30`dan akşam 17:00`ye kadar şoförle mücadele ettiğini belirten kadın, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı: "Yaklaşık 2 buçuk saattir namaz kılmak için otobüsün durmasını istedim. Bana otobüsün namaz için duramayacağını sadece tuvalet ihtiyacınız varsa duracaklarını söyledi. Bunların gözünde namazın tuvalet kadar değeri yok."

Görüntülerde kadının, "Bunu da yayınlayacağım. Namaz için bilerek durmadın tuvalet için durdun. Tuvalet için durun desem duracaktın. Namaz için durmadın. Sizin gözünüzde namazın tuvalet kadar değeri yok mu?` demesinin üzerine adının Ali Demirkapı olduğunu söyleyen otobüs şoförü; "Gidin şikayet edin bizi. Yav git istediğin yere videoyu yayınla. Benim ismim Ali Demirkapı. Git. La git ya" şeklinde sözler sarf etmişti.

Yaşanan bu olayın ardından pek çok kullanıcı duruma tepki gösterirken Metro Holding Kurucu Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı paylaşımlar ise dikkat çekti.

Namaz kılmak isteyen kadını FETÖ'cü ilan etti

Öztürk, Twitter hesabından "Metro kaptanımızla, bir ablamızın tartışmasını görüntüleyerek yayınlayan FETÖ`cü vatan haini pislik. Şirketimiz kaptanın işine son verdi...!FETÖ`cü pisliklerin şerrinden korunmak için, yerli ve milli olan kardeşlerimden dua istiyorum." şeklindeki ifadelere yer verdi.

Bu paylaşımlarının ardından sosyal medya kullanıcıları daha büyük tepki gösterirken bazı kullanıcılar, " Bu namaz skandalını FETÖ'cü biri oluşturduysa şoförü neden görevden aldılar? FETÖ'cu kim merak ettim?" diye sorular yöneltti.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Öztürk'e tepkilerini şöyle ifade etti:

İlimdar Hanım: Bu namaz skandalını FETÖ'cü biri oluşturduysa şoförü neden görevden aldılar ? FETÖ'cü kim merak ettim? Olayı siyasi bir mevzuya bağlayarak amacının dışına taşırmaya gerek yok. Videolar ortada.

Fesih Acar‏: Galip Bey, yayınlayanlar FETÖ'cü değil sadece dikkat edilmesi gerekilsin diye paylaşıldı. Her önünüze gelene FETÖ'cü yaftası vurmayın. Dikkat edin. Özür dilemesi gerekirken adamdaki rahatlığa bak. Personeli açığa al, özür dile. İşinize gelmedi mi FETÖ'cü yaftası vurun millete!

Adnan Aslan‏: Ortada bir haksızlık var! Bundan dolayı özür dileyeceğinize, bu haksızlığı görüntüleyen kişiye" FETÖ'cü "yaftası vuruyorsunuz. Beyniniz sulanmış!  Kabahatinizi setr (örtmek) için hemen #FETÖ çarşafına bürünün. Ayıptır, yazıktır, günahtır! Çık adam gibi özür dile pisliğini pislik ile kapatma

Gökhan Bulut: Kadın doğruları söyleyince FETÖ'cü mü oldu? Sizin kabadayılık yapan, nezaketten uzak şoförünüz sütten çıkma öyle mi?

Kenan‏: Peygamberimiz savaşta dahi namazdan vazgeçmemiş. Siz bu şirketin patronusunuz; durmayan her otobüsün hesabı ahirette sizden sorulacak.

Taner Akçay‏: Sıkışınca FETÖ!  Yaw siz adamlarınıza ders verin. Bırakın ona buna FETÖ demeyi.

İrfan Özaslan‏: Bu nasıl bir zihniyet izahıdır. Firmanızın otobüslerinde namaz kılmak için mola isteyen bir bayana ne hakla FETÖ'cü ve pislik diyorsunuz?

Hatırlanacağı üzere 2013 tarihinde namaz kılmak isteyen bir yolcuyu darp etmekle gündeme gelen Metro Turizm, 2014 tarihinde ise namaz kılmak isteyen yolcuya karşı skandal ifadeler kullanmıştı. (M. Sıddık Bilge, M, Hüseyin Temel- İLKHA)

https://www.ilkha.com/haber/1606/bu-firmayla-seyahat-edenlere-namaz-farz-degilmis

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/namaz-molasi-vermeyen-otobus-firmasi-kinandi.html

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/namaz-molasi-vermeyen-metrodan-ozur.html


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir