• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
"Enerji sıkıntısı başımızı ağrıtan bir sorun olarak duruyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Şanlıurfa'da inşa edilecek 764 milyon TL yatırım bedelli 12 tesisin temelini attı.

Viranşehir`de yapılan temel atma töreninde, tören alanına kurulan sinevizyon ile şehir merkezindeki açılış törenine canlı yayınla bağlanıldı.

Viranşehir Kaymakamlığının bahçesinde gerçekleştirilen törene AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, belediye başkan yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, DSİ İlçe Müdürü İbrahim Halil Uslu ve DSİ yetkilileri, kurum amir ve müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Burada, canlı yayın aracılığıyla merkezdeki açılış törenine katılan Akyürek, programa katılanlara teşekkür etti. Akyürek, "Bu tesisleri Şanlıurfa ve Viranşehir'e kazandırdığı için başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, bakanlarımıza ve emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şanlıurfa ve Viranşehir'in ana geçim kaynağı tarımdır. Tarım için de su gerekmektedir. Hepimizin bildiği gibi bizler bu suyu artezyen kuyularından enerji kullanarak çıkarıyoruz. Elektrik ve enerji oldukça pahalıdır. Yıllardır enerji sıkıntısı başımızı ağrıtan bir sorun olarak durmaktadır. Bu sulama projeleri ile bizler bu sorundan kurtulacağız." dedi.

Hilvan-Siverek-Viranşehir Pompaj Sulaması için yardım beklediğini dile getiren Akyürek, "Tüm Şanlıurfalı hemşerilerim adına bir milyon 600 bin dekar alanı sulayacak, projesi hazır olan ve yatırım programlarına alınması beklenen Hilvan-Siverek-Viranşehir Pompaj Sulaması için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımızdan konu ile ilgili yardım istiyorum. Ayrıca Ceylanpınar MC1, MC2, MC3 ve Viranşehir'de Viranşehir1 ve temeli atılacak Viranşehir2 ile 2018 yılına kadar bir milyon dekar arazi suya kavuşacaktır." şeklinde konuştu.

Akyürek'in konuşmasının ardından merkezdeki heyetle aynı anda temel atma butonuna basıldı. Viranşehir'deki temel atma butonuna Akyürek, Çimşit ve beraberlerindeki heyet bastı.

Temel atma töreninin ardından Akyürek, Çimşit ve beraberlerindeki heyet, tören alanında kurulan masalarda vatandaşlarla birlikte iftar açtı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir