• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Gaziantep'te 571 bin öğrenci karne aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de öğrenciler karne alarak, yaz tatiline girmenin sevinç ve heyecanını yaşadı. Karnelerini alarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan öğrenciler, zorlu bir eğitim sürecinin ardından yaz tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşıyor.

Karnesinde zayıf bulunan öğrenciler 3 ay sürecek yaz tatilinin buruk sevincini yaşarken, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler ise çifte sevinç yaşadılar. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karne alırken, mezun olacak öğrenciler ise arkadaşlarına veda etmenin üzüntüsünü yaşadı.

Şehitkamil ilçesi Umut Mahallesi'ndeki Umut İlkokulu ve Barak Mahallesi'ndeki Barak Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Ali Yerlikaya,  Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun,  İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı.

Vali Yerlikaya ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı ve kendilerine çeşitli hediyeler verdi. Yerlikaya, öğrencilerden yaz tatilini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Karne alan öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ile velilerin de büyük bir heyecan yaşadığı görülürken, karne alan öğrenciler, tatilde camilere ve Kur'an kurslarına gideceklerini söyleyerek, tatili en iyi şekilde değerlendireceklerini belirttiler.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının bugün sona ermesiyle kentte okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 571 bin 776 öğrenci karne aldı.

Büyük bir heyecanla karnelerini alan öğrenciler, yaz tatili dolayısıyla camilere ve Kur'an kurslarına gidip, çeşitli etkinliklere katılacaklarını ifade ettiler.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarında 100 sorunun 100'ünü doğru cevaplayarak Barak Ortakulu birincisi olan Kübra Şevgin, tatilde yaz Kur'an kursuna gideceğini söyledi.

Şevgin, "Tatilde çalışmayı hiçbir zaman bırakmayacağız. Çünkü hayat gittikçe zorlaşıyor. Ortaokuldaki TEOG sınavı sadece alt tabadaki bir süreçti. Bundan sonraki dönemde ve üniversite hayatında birçok sınava gireceğiz. Bundan dolayı tatilde de çalışmayı bırakmayacağız. Ama eğlencemizi de yarım bırakmayacağız. Yaz tatilinde hem eğlenip hem öğreneceğiz. Yaz Kur'an kurslarına çok katıldım. Belediyenin sosyal tesislerindeki Kur'an kursuna katıldım. İnşallah bu yıl da sosyal tesislerdeki yaz kurslarına katılacağım." dedi.

Her yıl tatilde yaz Kur'an kurslarına gittiği gibi bu yıl da gideceğini dile getiren Mikail Birelli, "Ortaokulu takdir alarak tamamladım. Dersime de çalıştım. Takdir aldığım için hem ben hem de ailem çok mutlu oldu. Okul da bitti artık tatile giriyoruz. Her yıl tatilde yaz Kur'an kurslarına katılıyorum. İnşallah bu yıl da katılacağım. Diğer arkadaşlarımın da yaz tatilinde Kur'an kurslarına katılmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Takdir belgesi alarak ortaokulu başarılı bir şekilde tamamlayan ve gelecek yıl lisede okuyacağını bildiren Dilber Demir, şunları söyledi:

"Ben tatilde bol bol kitap okuyup, ders çalışacağım. Biraz da gezmekle geçireceğim. Ortaokul çok güzel geçti. Arkadaşlarımızla uyum sağlamıştık. Lisede zorlanacağımı düşünüyorum. Çünkü lisede yeni bir ortam edinmek çok zor olacaktır. İnşallah lisede çok başarılı olur, ailemi onurlandırırım. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Peygamberimizi tanımak için yaz Kur'an kursuna gideceğim. Çünkü kursta bütün peygamberlerimizi tanıyacağız. Bütün arkadaşlarımın kursa gelmelerini tavsiye ediyorum."

Teşekkür belgesi aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Enes Karalar da tatilde ders çalışıp camide Kur'an-ı Kerim dersi almayı düşündüğünü söyledi.

Ailesiyle birlikte 4 yıl önce Suriye'deki savaş nedeniyle Gaziantep'e yerleşen ve eğitimini burada sürdüren Emad Muhammed Saed ise karnesini ülkesindeki okulunda alamamanın burukluğunu yaşadığını belirterek, bugün aldığı karneden dolayı buruk bir sevinç yaladığını dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir