• DOLAR 34.212
  • EURO 37.32
  • ALTIN 2945.471
  • ...
Tebliğ Ruhtur, Ölüleri Diriltir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Din Öğretimi Kulübü öğrencileri, saat14.00`te Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi`nde 2011 Bahar Yılı Etkinlikleri çerçevesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlik öncesi Din Öğretimi Kulübü öğrencileri misafirlere hadis kartlı güller ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından çıkarılan Hz. Peygamber`de Sevgi ve Merhamet adlı kitap hediye edildi.

 

Kutlu doğum etkinliği Dicle Üniversitesi öğrencisi Hakan Atabay`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı. Giriş konuşmasını gerçekleştiren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Ardal, Hz. Muhammed`in (sav) gelişiyle insanlığın hayat bulduğunu belirterek, "O (sav) cahiliye döneminde, insanlığın çığırından çıktığı bir devirde insanlığa rahmet olarak dünyaya geldi." şeklinde kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

 

En Büyük Vazife: Tebliğ
Giriş konuşmasının ardından İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu, `Tebliğ` konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Dr. Selman Kuzu İslam`da tebliğin (aktarma, sunma) önemine değinerek, "Tebliğ en büyük vazifedir ki bu vazifeyle peygamberler görevlendirilmiştir. Daha büyük bir vazife olsaydı peygamberler onunla vazifelendirilirdi. Bugün Allah`a ve Resul`le (sav) inananlarında en büyük vazifesi bu olmalı." ifadelerini kullandı.

 

Tebliğ Ruhtur, Ölüleri Diriltir
İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu, mübelliğin kendisini iman, salih amel, ve ihsan ile donatması gerektiğini belirterek, "İnanarak, samimiyetle aktardığımız bir ruhtur. (Bu ruh) Ölüleri diriltir. Her insanın en az iki dili vardır. Bir dilimiz vücut azamız olan dil, diğer dilimiz ise hal dilimizdir. Sözlerden çok hal dili insanı etkiler. Bu ölçü çok önemlidir."dedi.

 

İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu`nun konuşmasının ardından, Dr. Kuzu`ya Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Ardal plaket takdim etti.
Kutlu Doğum etkinliği seslendirilen ilahiler ve sema gösterisiyle son buldu.

Ayetullah Turgut - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir