• DOLAR 34.229
  • EURO 37.332
  • ALTIN 2945.802
  • ...
Soğuk Hava Konyalıları Kutlu Doğum`dan Alıkoymadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Peygamber Sevdalıları Gönüllüleri Konya`nın Başak Mahallesi`nde ilk defa kutlu doğum etkinliği düzenlediler. Soğuk hava ve yağmura rağmen mahalleliler etkinlik alanını terk etmediler. Program Ferit Akkuş hocanın okuduğu Kur`anı Kerim tilaveti ile başladı.

Etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Gönüllüleri adına konuşma yapan Edip Yılmaz; peygamberi ne kadar anlatsak da, ne kadar ansak da yetersiz olacağını belirterek katılanlara teşekkür etti. Daha sonra küçük çocukların okuduğu Kürtçe mevlidi şerif programa katılanları duygulandırdı.

Programa konuşmacı olarak katılan Konya Mustazaf der şubesi yöneticilerinden M. Zülfi Tan hoca Kürtçe olarak yaptığı konuşmada; hangi millet Hz. Muhammed`in(a.s) sünnetine uyduysa Allah onları yüceltmiş ve aziz kılmıştır. Kürt milleti de diğer milletler gibi ne zaman Kur`ana ve Resulün sünnetine uyduysa onlarda yücelmiştir. Aralarında nice âlim, münevver ve devlet adamları çıkmıştır. Hz. Peygamber bizim hem dünya hem de ahiret önderimizdir. Bu dünyada onun izinden gidenler ahirette de onunla beraber cennete girmeyi hak edeceklerdir." dedi.

Tan hocanın İslam tarihinden verdiği örnekler ile katılanların gözyaşlarını tutamadığı dikkatlerden kaçmadı.

Program Grup Kervan ve Çocuk ilahi grubunun okuduğu güzel ilahilerle şenlendi. Sadık Yılmaz`ın yaptığı dua ile ve katılımcılara dağıtılan Mewluda Muhammed (a.s) CD`si ile sona erdi.

Emrullah Araz, M. Sait Adiyaman - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir