• DOLAR 32.218
  • EURO 35.305
  • ALTIN 2523.528
  • ...
"Mukabeleye katılmak içimizi ferahlatıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayının gelmesiyle her yerde olduğu gibi Diyarbakır`da da camiler ve Kur`an Kursları mukabele halkalarıyla doldu. Hz. Muhammed'in her Ramazan ayında Cebrail (as) ile mukabele adı verilen, Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okuma sünneti Diyarbakır`da kadınlar tarafından da rağbet görüyor.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Örnek Kız Kur`an Kursu organizesinde Ofis Camisinde bir araya gelen kadınlar mukabele halkası oluşturarak Kur`an-ı Kerim okuyor.

Mukabeleye olan ilgi hakkında açıklamalarda bulunan Örnek Kız Kur`an Kursu Hocası Fatime Coşkun, Diyarbakır`da kadınların mukabeleye olan ilgisinin arttığını belirtti.

Hz Muhammed'in sünnetini devam ettirdiklerini söyleyen Örnek Kız Kur`an Kursu Hocası Coşkun, “Bilirsiniz ki Kur`an-ı Kerim Ramazan ayında inmiştir. Peygamber Efendimiz (sav) Cebrail (as) vasıtasıyla ilk mukabelesini yapmıştır. Mukabele Peygamber Efendimizin sünnetidir ve bu zamana kadar da yapılmaktadır. Biz de bu sünneti devam ettiriyoruz. Mukabeleye bayanların da katılmasını çok önemli buluyorum. Geçmiş yıllarda Kur`an kursları bu kadar yaygın değildi. Şimdi Kur`an kurslarımız çok yaygın, hizmet çok yaygın, hanımlarımızın da bu konu da teşrifleri çok önemli. Biz de elimizden geldiği kadar onlara hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Her yaş grubundan mukabeleye katılımın olduğunu dile getiren Coşkun, “Biz burada 1975 yılından beri hizmet veriyoruz. Bu konuda sınıf ve yaş ayırt etmeksizin, yediden yetmişe katılım oluyor. Burada ara ara Kur`an`ın meallerini de anlatıyoruz. Bazen vaize hocalarımız sohbet de veriyor. Hem Kur`an-ı kendi mealinden açıklıyoruz hem de hanımlarımızın bizlere yönelttiği soruları cevaplamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mukabeleye katılan kadınlar ise duygularını paylaşarak, mukabele halkasına katılmanın çok güzel bir duygu olduğunu ve mukabele ile ferahladıklarını söylediler.

Bir arkadaşının yönlendirmesiyle mukabeleye katılan Nermin Türker, herkesin mukabeleye katılması çağrısında bulundu.

“Mukabeleye katıldığım zaman ki duygularımı anlatamam”

Mukabeleye katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Türker, “Ben 5-6 yıldır mukabeleye katılıyorum. Önceden Kur`an`ı okumayı bilmiyordum, arkadaşlarım yönlendirmesiyle buraya geldim. Allah onlardan razı olsun hocalarımız ve arkadaşlarım sayesinde Kur`an-ı Kerim okumayı öğrendim. Kur`an-ı okumayı öğrendiğim için çok mutluyum. Şimdi mukabeleye katılıyorum. Mukabeleye katıldığım zaman ki duygularımı anlatamam. Mukabeleye katılarak rahatlıyorum, evimde duramıyorum, hemen buraya geliyorum Kur`an`ımı okumak için. Kur`an okumak çok önemli bir şey yani daha çok rahatlıyorum, daha çok huzur veriyor insana.” dedi.

“Ben rahatsız olduğum halde buraya geldim hastalığımı unuttum ve huzur buldum”

Kur`an-ı Kerim okuduğunda duygularının zirveye çıktığını ifade eden Türker, “Kur`an`ı okumayanları gördüğümde onlara Kur`an`ı okumalarını tavsiye ediyorum. Bana, Allah razı olsun bir arkadaşım tavsiye etti. İyi ki buraya gelmişim ve Kur`an okumayı öğrenmişim. Ben çevremde bütün arkadaşlarımı Kur`an kurslarına yönlendiriyorum; yaşlı veya genç hiç fark etmiyor. Ben rahatsız olduğum halde buraya geldim hastalığımı unuttum, huzur buldum. Duygularımı anlatamam yani şu anda bile vücudum titriyor.” şeklinde duygularını dile getirdi.

“Hocalarımız bize ‘Saat 9.30`da mukabeleye gelin` diyor, biz ise dayanamayıp saat 8.30`da kapıya dayanıyoruz”

Kur`an-ı Kerimi okuyarak feyiz aldığını söyleyen Nermin Kaleli ise duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Mukabeleye katılmak çok güzel bir duygu, feyiz alıyoruz, yani içimiz rahatlıyor. Mesela hocalarımız bize ‘Saat 9.30`da mukabeleye gelin` diyor, biz ise dayanamayıp saat 8.30`da kapıya dayanıyoruz. O güzel bir şey ki mukabele, bir an evvel o feyzi tatmak için geliyoruz. Herkese mukabelelere katılmalarını tavsiye ediyorum.” (M. Hüseyin Temel / M. Sıddık Bilge – İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir