• DOLAR 34.236
  • EURO 37.29
  • ALTIN 2944.424
  • ...
Hz Muhammed (sav) İnsanlığa Merhameti Öğretti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Palu Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde "İslam`da Merhamet ve Hz.Muhammed (sav)" konulu bir konferans verildi. METEM Kapalı Spor Salonunda düzenlenen konferans, Vedat Kaya`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz dünya genelindeki şiddet, işgal ve katliamların merhamet yoksunluğundan kaynaklandığını belirterek, yaşanan her türlü suçun altında merhamet eksikliğinin aranması gerektiğini söyledi.

 

O (sav) merhamete susayan gönüllere rahmettir
 

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şuayib Özdemir ise yaptığı konuşmada, "Anadolu`da yağmura rahmet deriz, çünkü peygamberimiz Hz. Muhammed`e (sav) olan sevgimiz ve rahmet peygamberi oluşu yağmura bu ismi koyuşumuzun nedenidir. Nasıl ki yağmur dünyanın en çorak topraklarını suya kavuşturuyorsa Hz. Muhammed`de (sav) imana susayan, merhamete susayan gönüllere rahmet olarak gelmiştir, insanlığa merhameti öğretmiştir" dedi.

 

İlçe kaymakamı ve mülki amirlerinin de katıldığı program: sinevizyon gösterimi, şiir sunumu ve seslendirilen ilahilerle sona erdi.

 

Program sonunda katılımcılara gül ve kitap dağıtıldı.

İbrahim Meydanoğlu - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir