• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Batman`da yılların hatimli teravih geleneği devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde bulunan İbrahim Halil Camii`nde yıllardan beri hatimle teravih namazı kılınıyor.

Yatsı namazının kılınmasının ardından başlayan hatimli teravih namazını, hafız olan Salih Gezer camii de görevlendirilerek namaz kıldırıyor. Huşu içerisinde kılınan hatimli teravih namazına katılan her yaştan vatandaşların namaza olan ilgisi gözden kaçmadı.

Hatimli teravih namazını kıldıran Hafız Salih Gezer, vatandaşların namaza ilgisinin olduğunu belirterek, “Müftülüğümüzce görevlendirildiğimiz İbrahim Halil Camii`nde hatimle teravih namazı kıldırıyoruz. Batman ilimizde sadece burada kılınıyor. Namazımız yaklaşık bir saat 20 dakika sürüyor. Cami cemaatimize her yaştan katılım oluyor. Biz burada her gün bir cüz okuyoruz. Her rakette bir sayfa okuyoruz. Allah`ın izniyle Ramazan'ın sonunda hatip yapıp hep beraber teslim edeceğiz. Vatandaşların ilgisi iyi her yaştan katılımımız var. Ramazan ayı İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” dedi.

Hatimle teravih namazlarını kılmada duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdulhalik Sevkal, “Bundan dolayı memnunuz. Huzur ile namazımızı kılıyoruz. Millet huzur içerisinde gelip namazını kılıyor ve daha sonra gidiyoruz. Ramazanı yaşamak bambaşka bir duygudur. Ramazan bitene kadar günümüz sürekli ibadetle geçiyor. Yaptığımız her iyilikler sevap niyetine geçiyor. Bu ay rahmet, bereket ayıdır. Rabbim ümmete ve milletimize inşallah huzur ve bereket getirir. Ümmetin tekrar birliğine, dirliğine sebep olur.” diye konuştu.

Hatimle teravih namazı kılmanın sevincini yaşadıklarını belirten Mahmut Teymur, “Hatimle teravih namazı kılmayı çok güzel buluyoruz. Teravih namazı bitene kadar bir hatim indiriliyor. Bu çok güzel bir duygudur. Teravih namazlarında her gün bir cüzü okunuyor. Bizde elhamdülillah geliyoruz. Her yerden millet o hazzı almak için buraya geliyor.” ifadelerini kullandı.

Cami cemaatinden Yahya Ezer ise şunları söyledi: “Ramazan`ın gelmesiyle toplumda bir manevi atmosfer havası oluşuyor. Manevi havalardan birisi teravih namazını kılmaya camilere geliyoruz. Bu camide ayrıca hatimli teravih namazı kılınıyor. Böylelikle Ramazan sonrası hatim indirilecek. Bizde buna iştirak ediyoruz. Namazlarımızı cemaatle kıldığımız zaman mutlu oluyoruz. Haz alıyoruz ve seviniyoruz.” (M. Fatih Akgül – İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir