• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Bingöl Üniversitesi yeni bölümlerine 510 öğrenci kontenjanı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesinde yeni açılan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna YÖK tarafından 260 kişilik öğrenci kontenjanı verildi. Bünyesinde;  Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü olmak üzere toplam üç bölüm bulunan BESYO,  2017-2018 Akademik yılında öğrenci alacak.

Bingöl Üniversitesinde yeni açılan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde,  Antrenörlük Eğitimi Bölümüne normal öğretime 50, ikinci öğretime 50 olmak üzere toplam 100 öğrenci kontenjanı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü`ne 60 öğrenci kontenjanı, Spor Yöneticiliği Bölümü`ne 50`si normal öğretime, 50`si de ikinci öğretime olmak üzere 100 öğrenci kontenjanı ayrılırken; toplamda BESYO`ya 260 öğrenci kontenjanı verildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümüne 2017-2018 Akademik yılında, YÖK tarafından 50 kişilik öğrenci kontenjanı verildi.

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümü Maliye Programı`nın ikinci öğretimine 40, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı`na 30,  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerjisi Kaynakları ve Teknolojisi Programı`na 30, Genç MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü`ne 60, Genç MYO Ormancılık ve Orman Ürünleri bölümüne 40 kişilik öğrenci kontenjanı verildi.

10 doktora programı açılacak

Ayrıca, Bingöl Üniversitesi bünyesinde bulunan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yaşayan Diller Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü`nde devam eden dokuz doktora programına ‘Fizik Doktora` programının da eklenmesiyle beraber toplam 10 doktora programı açılmış oldu.

Fen Bilimleri Enstitüsünde; biyoloji, makine mühendisliği, kimya, zootekni, tarla bitkileri ve fizik doktora programları bulunuyor. Fizik doktora programına 2017-2018 akademik yılında öğrenci alınacak ve böylece Fen Bilimleri Enstitüsü`nün 5 anabilim dalında doktora öğrenimi devam edecek. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir