• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
İlkokul öğrencilerinden "İstanbul`un Fethi 1453" tiyatro gösterisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde İsmet Paşa İlkokulu öğrencileri “İstanbul`un Fethi 1453” gösterisini sergiledi. Saat 14.50'de başlayan tiyatro gösterisine İsmet Paşa İlkokulu öğrencileri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Yaklaşık 5 aydır bu oyun için çalıştıklarını belirten yönetmen Mahmut Yıldırım, “Bugün İstanbul`un Fethinin 564`üncü yıldönümü. Hem mübarek Ramazan ayına denk gelmesi, hem de bu şekilde anlamlı olması inanılmaz bir duygu. 18 bin âlemin efendisi Hz. Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan büyük hakan ve askerlerinin anıldığı gündür. 29 Mayıs 1453 günü gerçekten dünya tarihi ve dünya siyaseti bakımından çağ kapatıp, çağ açmış büyük bir olaydır. Bizde bunu kaleme aldık yazdım ve yönettim daha önce bu oyun 7 kere sergilendi” ifadelerini kullandı.

Oyunda Fatih Sultan Mehmet`i canlandıran Ahmet Efe Türkmenoğlu, “İstanbul`un fethi oyununa 5 ay boyunca çalıştık, provalar yaptık. Bende Fatih Sultan Mehmet rolünü oynadım, bundan da keyif aldım. Emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu. (Ebubekir Yavuz- İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir