• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"Ramazan`a kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden olan ve bu yıl havanın önceki yıllara göre daha serin geçtiği Gaziantep'te birçok vatandaş, ailesiyle birlikte alışverişe çıkarak, Ramazan öncesi yapamadığı hazırlıkları hafta sonu tatili dolayısıyla bugün yaptı.

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Gaziantepliler, bu ayın gelmesiyle hem heyecanlı hem de mutlu olduklarını söyleyerek, bu ayın bütün İslam âlemine huzur getirmesini dilediler.

Bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, Ramazan'ın ilk günü olmasına rağmen oruç tutarken pek zorlanmadıklarını dile getirdiler.

Ramazan ayının bütün İslam âleminin vahdetine vesile olmasını temenni eden Mehmet Emin Kölge, fırsat ayı olan Ramazan'ın ibadetle geçirilmesi gerektiğine değindi.

Kölge, "Bu yıl hava önceki yıllara göre daha serin geçiyor. Ramazan ayı da güzel gidiyor. Bütün İslam âleminin birliğine vesile olmasını diliyorum. Herkesin oruç tutmasını tavsiye ediyorum. Bu Ramazan'da çocuklar bile oruç tutuyor. Bu ay bir fırsat ve sevap kazanma ayıdır. Bu ayda sürekli olarak ibadet etmemiz lazım. Sahura kalkmakla, mukabele, teheccüd namazı ve Kur'an okumakla, bu ayı ibadetlerle idrak etmemiz lazım. Herkesin Allah rızası için bu ayda zekâtını, fitresini vermesi lazım. Hem de daha fazlasını versin. Çünkü yardıma muhtaç insanlar çoktur. Oruçlu iken en çok gözlerimizi haramdan korumamız ve başkasının gıybetini etmememiz lazım. Ramazan'da bu hususlara dikkat etmek lazım. Ramazan budur, yoksa bir anlamı kalmaz." dedi.

"Bütün İslam âlemine dua edelim"

Zulüm ve acılar içerisinde olan İslam ümmetinin kurtuluşa ermesini temenni eden Mustafa Elverir, şunları söyledi: "Hava çok güzel, sıcak değil. Tüm Müslümanların Ramazan'ı mübarek olsun. Bundan daha iyi olmaz. Ramazan ayı Müslümanların bayramıdır. İnsanlar bu ayın önemini bilmelidir. Bu ayda Allah'a şükredip, bol bol dua etmeliyiz. Bütün İslam âlemine dua edelim."

Ramazan'ın ilk günü olmasına rağmen oruç tutarken zorlanmadığını belirten Ayşe Taşdemir, "Ramazan ayı hoş geldi, sefa geldi. Allah her zaman bu günlere çıkmayı nasip etsin. Rabbim orucunu tamamlayanlardan eylesin. Bu ay çok güzel bir aydır. Teravih namazı için camiler doluyor. Oruç tutuyoruz. Ramazan güzel geçiyor. Bu ayı ibadet ederek geçirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Kuşçu, Ramazan ayında fakirlerin gözetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "İlk gün oluğundan dolayı biraz yorgunuz. Ramazan ayı ülkemize, ilimize ve Müslümanlara hayırlı, uğurlu olsun. Bu ayda elimizden geldiği kadar dini vecibelerimizi yerine getirmeliyiz. Yine bu ayda fakirlerin ve yoksulların haklarını gözetmemiz gerekiyor. Ramazan ayı paylaşmak için vardır. Zenginler fakirlere zekâtlarını ve fitrelerini versinler." şeklinde konuştu.

"Ramazan ayı bereketiyle gelir"

Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Mehmet Bağcacı ile Emre Ertütüncü isimli esnaf da şöyle konuştu: "İlk gün olmasına rağmen Ramazan çok güzel geçiyor. Havaların da serin olmasından dolayı pek zorluk yaşamıyoruz. Bu ayı bizler Kur'an okuyarak, oruç tutarak, teravih namazı kılarak ibadetle geçirebiliriz. Herkesin gücüne göre fitre ve zekâtlarını vermesi lazım. Mübarek Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun, evlerimize de bereket olsun. Bu ayda paylaşalım, akraba ziyaretleri yapalım, orucumuzu tutalım, Kur'an-ı Kerim'i okuyalım, bol bol namaz kılalım ve dua edelim. Ramazan ayı her zaman güzeldir. Ramazan ayı bereketi ile gelir ve çok coşkulu bir aydır. Allah yardım ediyor. İnanın oruçlu olduğumuzu bile anlamıyoruz."

Ramazan ayı öncesi alışverişe çıkamadığı için bugün çıktığını ifade eden Ali Osman ise "İlk günü olmasına rağmen Ramazan çok güzel geçiyor. Ailece alışverişe çıktık. Bu ayda hoşgörülü olmalıyız. Kimseyi kırmamalıyız. Kimseyi kırmaya ve üzmeye değmez. Ramazan ayında dikkat edilmesi gerekenler bana göre bunlar. Bu ayda elimizden geldiği kadar ibadetlerimizi yapmalıyız." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir