• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Viranşehir`de mukabele halkası yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'de camilerinde Kur`an-ı Kerim mukabelesi büyük coşkuyla başladı. İlçede bir kısım camilerde sabah namazı sonrası okunurken bazı camilerde ise öğlen ve ikindi namazının ardından okunuyor.

Cami İmam Hatipleri ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i sesli okurken mukabeleye katılan cemaat ise okunan cüzleri sessiz bir şekilde takip ediyor.

Yapılan mukabeleyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kışla Camii İmam Hatibi Ayhan Yıldız, "Ramazan ayı Kur`an-ı Kerim ayıdır ve bu ayın Kadir Gecesi'nde indirilmiştir. Onun için bu aya önem verilmiştir. Bu ayda Cebrail (as) gelir Hz Muhammed`le karşılıklı Kur`an-ı Kerim-ı okurlardı yanı mukabele yapardı. Bu sünnet oradan gelmedir. İnşallah bizler de Hz Muhammed'in sünnetini uygulayıp Kur`an-ı Kerim'i okuyup anlamaya çalışırız. Sadece dinleyip geçmeyelim Hz Muhammed(sav) 'Her kim Allah ile konuşmak istiyorsa Kur`an-ı Kerim okusun.' diye buyuruyor. Bu mübarek ayın kıymetini bilerek tutuğumuz orucu, kıldığımız namazları, okuduğumuz Kur`an'ı ve verdiğimiz zekâtı harmanlayıp Allah'u Teâlâ'ya satalım ki karşılığından cenneti alalım." dedi.

Suphi İstop Camii İmam Hatibi Ramazan Sabıdan ise “Mukabele yanı Kur`an-ı Kerim'i okumak Hz Muhammed'ten bize kalan bir sünnet ve hem de güzel bir gelenek olmuştur. Bu ay Kur`an-ı Kerim ayıdır. Bir evde Kur`an okunduğu zaman o ev canlıdır, diridir ve berekettir. Ama tam tersine okunmasa o ev harabe ve viranedir. Onun için özellikle bu ayda evlerimizde ve camilerimizde muhakkak okumamız lazım. Bu hayrata çocuklarımızı da teşvik edelim. Özelikle Kur`an-ı Kerim'i okumayı bilmeyen kardeşlerimiz varsa onlarda evlerde çocuklarıyla beraber yâ da camiye gelip mukabeleye katılıp Kur'an'ı dinlesinler." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Camii cemaatinden Abdullah Çelik ide “Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allah bizleri bu ayda günahlardan azat eylesin ve Allah`tan istediğimiz İslam ümmeti İslam dini etrafından toplamayı ve tanımayı nasip etsin bu ayı hayırlı kılsın inşallah.” ifadeleri kullandı. (Sabri Acet-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir