• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Diyanet`in belirlediği fitre miktarı asgari ücretin azlığını ortaya koyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurarak en düşük fıtır sadakası miktarını bu yıl 16 TL olarak belirlerken, bu durum asgari ücretle geçinmeye çalışanların halini gözler önüne serdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının 26 Nisan 2017 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş'in başkanlığında yapılan toplantıda fıtır sadakasının, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2017 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2018 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 16 TL olarak belirlenmesine karar verilmişti.

Belirlenen bu fitre ücreti, asgari ücretin azlığını bir kez daha ortaya koydu. Örneğin, 4 kişilik bir ailenin günlük ihtiyacı bu fitre açıklamasına göre 64 lira olarak hesaplanırken, Diyanet'in belirlediği fitre ücretiyle kıyaslandığında asgari ücretin 1920 TL olması gerektiği zorunluğu ortaya çıkıyor.

Üstelik ortaya çıkan bu tablo, 4 kişilik bir ailenin sadece karnını doyurabilmesi için gereken miktar. Birçok sendikanın açlık sınırın da altında olduğunu belirlediği asgari ücretin 1404 TL olduğu göz önünde bulundurulursa kira, elektrik, su, giyim ve eğitim gibi harcamalar da hesaba katıldığında vatandaşların nasıl bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya olduğu ortaya çıkıyor. (Fırat Arslan- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir