• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaflar Cemiyetinden Ramazan mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından, bu gece kalkılacak ilk sahurla başlayacak Ramazan ayı münasebetiyle yayımlanan mesajda, İslam ümmetinin yaşadığı acıların son bulması, felaketlere sebep olan tefrika çukurlarının kapanması, bu mübarek ayın Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlayacak yeni bir zemin olması temenni edildi.

Bakara Sûresinin "Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz." 183'üncü ayetiyle başlayan mesajda, "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini içinde barındıran, Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu, orucun yanı sıra kulun namaz ile daha sıkı bir bağ kuracağı manevi atmosfer oluşturan yeni bir Ramazan ayına daha bizi kavuşturan Rabbimize hamd-u senalar olsun. Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı, şeytanların bağlandığı bu ayda tüm benlik ile Allah'a hasrolunmalı, çokça tövbe ve istiğfarda bulunmalı İslam ümmetinin bugünü ve istikbali için temiz, arınmış bir kalple dua edilmeli." denildi.

Yine Bakara Sûresinin "Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun…" 185'inci ayetiyle devam eden mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhi selatu vesselam hadis-i şeriflerinde 'Oruç (sahibini koruyan) bir kalkandır' buyurur. Bu hadis mucibince oruç sadece midemize değil; kalbimize, fikrimize de sirayet etmelidir. Tüm benliğimizi kuşatmalıdır ki Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden tam manasıyla nasiplenebilelim. Oruç ve namaz ile dengemizi muhafaza edebilelim. Bu ayda inzal olan Kur'an ile çokça hemhal olalım ki istikametten şaşmayalım, siratel müstakimden sapmayalım. Oruç, katıksız imanla buluşunca kişiyi kemale götürür; bu ayda imanımızı tazeleyelim, kalbimizi arındıralım ki, ruz-i mahşerde Rabbimize sunabileceğimiz bir hayatımız, sermayemiz olabilsin."

Ramazan ayında çok Kur'an-ı Kerim okunmasının tavsiye edildiği mesajda, "Tüm kötülüklerden sakınalım! Allah'ın çizmiş olduğu sınırın dışına çıkmayalım. Hakkı batıldan ayıran Furkan'daki, haddi aşmışların akıbetini okuyup çokça tefekkür edelim. Her an kendimizi muhasebe edip muhafaza edelim. Şeytanların zincire vurulduğu bu ayda nefsimizin arzu ve isteklerine boyun eğmeyelim. Hem nefsimizin hem de içinde yaşadığımız toplumun ıslahı ve ihyası için çaba gösterelim. Kendimizin, ailemizin, toplumumuzun ve tüm Müslümanların bahtiyar geleceğinin Kur'an ile olan ilişkimize bağlı olduğunu bilelim. Bu münasebetle Kur'an'ı okumalı, anlamalı, yaşamalı, yaşatmalıyız ki hem dünyamız hem de ahiretimiz bayındır olsun." diye vurgulandı.

Ramazan ayının İslam ümmetinin vahdetine yeni bir zemin oluşturmasının temenni edildiği mesajın devamında, "Özellikle son asırda ümmet olarak yaşadığımız acılar, coğrafyamızda akan kan ve gözyaşı nedeniyle bitap düştük. İhtilaflar, tefrika illeti bizleri bölüp parçaladı, zalime ve kâfire karşı güçsüz ve zayıf düşürdü. Rabbimizden dileğimiz odur ki, bu Ramazan ayını vahdetin, birliğin ve beraberliğin ümmet içerisinde yeniden tesisi için bir zemin oluşturması ve bir fırsat yaratmasıdır. Hakkı hak olarak gösterip ona tabi olmayı, batılı da batıl gösterip ondan muhafaza olmayı bizlere nasip etmesidir." denildi.

Ramazan'ın son 10 gününde itikâf sünnetinin yerine getirilmesi gerektiğinin vurgulandığı mesajda, "Ramazan'ın en önemli zaman dilimi hiç şüphesiz son 10 günüdür. Peygamberimizin de vurguladığı gibi; Kadir gecesini Ramazan'ın son 10 gününde aramalı, Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu bugünlerde cami veya mescidlerde itikâfa girmeli, dünyevi meşgalelerden ziyade tefekkür etmeli, geçmiş yılların muhasebesi yapılmalıdır." diye belirtildi.

Tevbe Sûresinin "(Bu alış verişi yapanlar)Tevbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah'ın sınırlarını koruyanlardır. O müminleri müjdele!" 112'inci ayetiyle sonlanan mesajda, şu ifadeler kullanıldı:

"İçerisinde bulunduğumuz ayı idrak edelim. Kur'an'ın müjdelediği müminlerden olabilmek için ilahi fermana teslim olalım. Bu münasebetle tüm Müslüman milletlerin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik eder, nice hayırlara kapı aralamasını Rabbimizden niyaz ederiz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir