• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
"Ramazan`da camilerimiz çocuklarla çiçek açmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan ayında yapılacak olan programları paylaşmak için basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıda açıklamalarda bulunan Çelik, Ramazan ayının çocukların camilerle buluşması için büyük bir fırsat olduğunu ve Ramazan ayında camilerin çocuklarla çiçek açması gerektiğini belirtti.

İl Müftülüğünde düzenlenen toplantıya, Müftü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Müftü Yardımcıları, idari personel katıldı.

Onbir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının bu gece kılınacak ilk teravih namazıyla başlayacağını belirten Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki Ramazan ayının temasının “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Ramazan” olarak belirlendiğini söyledi.

Ramazan ayının manevi duyguların yoğunlaştığı rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olduğunu ve bu ayın ibadet, nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı müstesna bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Çelik, “Bu yıl Ramazan ayı 26 Mayıs Cuma günü yani bugün akşam kılınacak ilk teravih namazıyla 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlayacaktır. Ramazan ayı, Kur`an ayıdır. Son ilahi mesaj Kur`an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. İslâm`ın beş temel esasından biri olan oruç ibadeti, bu ayda tutulur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Ramazan ayı içerisindedir. Bu ayda yapılan ibadetlere diğer aylara göre daha çok sevap verilir. Bu ay af ve mağfiret, yardımlaşma, dayanışma, gönül alma bolluk ve bereket ayıdır.” dedi.

Ramazan ayının bir terbiye mektebi olduğunun altını çizen Çelik, "Ramazan, nefislerin terbiye edildiği, yoksulların doyurulup gözetildiği, sevap ve mükâfatın arttığı, af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği bir aydır" diyerek şunları dile getirdi:

“Ramazan temizlik anlamına da gelir. Ramazanda oruç ve diğer ibadetlerle Allah`a yönelen müminler, günahlarından temizlenir. Bir hadiste Peygamberimiz ‘Kim inanarak ve sevabını da umarak Ramazan orucunu tutarsa, Allah o kimsenin geçmiş günahlarını bağışlar` buyurmaktadır. Ramazan ayı bir terbiye mektebidir. Ramazan, nefislerin terbiye edildiği, yoksulların doyurulup gözetildiği, sevap ve mükâfatın arttığı, af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği bir aydır. Tutulan oruçları, kılınan teravih namazları, okunan hatim ve mukabeleleri, iftar ve sahurları, dua, tövbe, zikir ve niyazları ile baştan sona bir feyiz, rahmet ve bereket ayıdır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi, manevi kirlerden temizleneceğimiz, insani duyguların coştuğu, tövbe ederek hakka yönelme şuurunun geliştiği bir terbiye ayıdır.”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki Ramazan ayının temasının “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Ramazan” olarak belirlendiğini hatırlatan Çelik, müftülük olarak Ramazan boyunca huzurevi, hastane, cezaevi, çocuk ıslahevi, çocuk yuvası ve sevgi evleri gibi yerlerin ziyaret edileceğini kaydetti.

Ramazan ayında verilen iftar davetlerinin gösterişten uzak olması gerektiğini belirten Çelik, “İmkanlar ölçüsünde, yakınlarımızdan başlamak üzere ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, Suriyeli misafirlerimize yiyecek, giyecek ve barınma ihtiyaçları giderilmeye çalışılmalı ve gönülleri alınmalıdır. Bu ayda ‘ne yiyelim değil, ne yedirelim?` diye sorgunun sorulacağı bir aydır. Ramazan ayı bizlere, unuttuğumuz ve ihmal ettiğimiz dostlarımızı, selamı sabahı kestiğimiz komşu, akrabalarımızı, ellerinden tutamadığımız ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi yeniden görüp gözetmeyi öğretmelidir.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayı içerisinde düzenleyecekleri programlardan da bahseden Çelik, bu yılki fitre miktarının ise asgari 16 TL olarak belirlendiğini dile getirdi.

Ramazan ayı boyunca tüm camilerde ve bütün Kur`an kurslarında mukabele okunacağını da belirten Çelik, Ramazan ayının çocukların camilerle buluşması için çok büyük bir fırsat olduğunu ve Ramazan ayında camilerin çocuklarla çiçek açması gerektiğini vurguladı.

Camilere teravih namazı için gelen çocuklara özel ilgi gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, şöyle konuştu:

“Tüm bu güzelliklerle beraber evlatlarımızın, Kerim kitabımız Kur`an ile Peygamber Efendimizin örnek hayatı ile cami, mihrap ve minber ile ibadetlerle tanışıp buluşacakları çok güzel bir fırsat mevsimi de başlıyor. Ramazanda camilerimiz çocuklarla çiçek açmalı. Yaz Kur`an kurslarımız, ‘Kur`an Ayında Kur`an`la Buluşalım` çağrısıyla haziranda başlayacak. Camilerimiz göz aydınlığı çocuklarımızla şenlenecek. Bu yıl da milyonları aşan evladımız, Allah`ın evleri camilerimizde Kerim Kitabımızı tanıyacak ve öğrenecek. Camilerimiz, yavrularımızın varlığıyla daha da bir anlam kazanacaktır.”

Çelik, son günlerde bazı yazılı ve görsel medyada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in hedef alınmasına da tepki göstererek, güçlenen Türkiye`yi istemeyen mihrakların, güçlenen Diyanet`i de istemediklerini belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir