• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
`Kudüs Özgürleşmeden Huzur Olmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kudüs özgürleşmeden ne Ortadoğu`da, ne de ötesinde gerçek anlamda huzur ve istikrar sağlanabileceğini söyledi.
 
Katar`ın başkenti Doha`da bugün başlayan Uluslararası Kudüs`ü Savunma Konferansı`na Türkiye`yi temsilen katılan Beşir Atalay, Kudüs`ün bugün israil`in elinde esir bir şehir olduğunu belirterek, israil`in, izlediği politikalarla Kudüs`ün binlerce yıllık Müslüman, Hristiyan ve Filistin tarihini bir hamlede silme çabasında olduğunu ifade etti.
 
israil`in yürüttüğü kazıların kutsal mekanları tehdit ettiğini vurgulayan Atalay, "Filistinlilere, kendi toprakları olan Doğu Kudüs`te inşaat izni verilmemektedir. Kudüs`teki Müslümanlara ait evler bir bir yıkılmakta ya da istimlak edilmektedir" diye konuştu.
 
Kudüs`ün Müslümanlar için taşıdığı anlamın kelimelerle ifade edilmesinin çok zor olduğunu belirten Atalay, şöyle konuştu:
 
"Kudüs demek, Miraç demektir; Kudüs demek ilk kıble demektir. Peygamber Efendimiz Mescid-i Aksa`dan Allah katına çıkarılmıştır. Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, harem mescitlerinin üçüncüsüdür. Kudüs, Müslümanlık için olduğu kadar diğer semavi dinler için de kutsaldır. Bu şehrin paylaşılamamasının ana nedeni de budur."
 
Dünya Bülteni 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir