• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Ceyhan`da Şehitler Gecesi Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Yoğun ilginin olduğu gözlenen program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra, Şehitler ve Şehadet adlı bir konuşma yapan dernek yetkililerinden Kemal Adanır, birçok İslam aliminin şahadetlerinin şubat ayına denk gelmesinden dolayı Müslümanlar tarafından bu ayın şehitler ayı olarak ilan edildiğini hatırlattı.
 
Şehitlerin, Allah`ın sevdiği kullar olduğunu ifade eden Adanır, "Allah aziz İslam dininin sancağını tarih boyunca sevdiği kullarının omuzlarında yükseltmiştir ve şehadet gibi yüksek bir mertebeyi sevdiği kullarına vermiştir. Allah (cc) Kur`an-ı Kerim`de şehitlerin durumundan bahsederken, `Onlar Allah yolunda tekrar tekrar ölmeyi ve tekrar dirilmeyi arzuluyorlar` şeklinde konuştu.
 
Günümüzde halen dünyanın dört bir tarafında İslam uğruna şehitlerin verildiğini dile getiren Adanır, tarih boyunca şehadet olaylarından örnekler vererek sürdüğü konuşmasını şehitlerin kanının İslam toplumlarının uyanışına vesile olduğunu belirterek bitirdi.
 
Şehadeti ve şehitleri anlatan ilahi ve ezgilerle devam eden programda duygulu anlar yaşandı. Seslendirilen ezgilerden sonra program yapılan dua ve ikramlarla son buldu.
 
Kenan Solak - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir