• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Avrupa`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTALYA - Trieste şehrinde kültürel faaliyetleriyle tanınan Said-i Nursi Kültür Merkezinin her yıl düzenlediği kutlu doğum programı bu yıl da, gelen tüm genç-yaşlı her yaştan erkek ve bayanların iştirakiyle gerçekleşti.

 

Said-i Nursi Kültür Merkezi yetkilileri, her yıl düzenlenen mütevazi kutlu doğum programlarına artık mescitlerin dar geldiğini ifade ederek, gelecek yıllarda programları daha büyük salonlarda gerçekleştirerek hayırlara vesile olacaklarını belirtti.

 

Veysel Haşimi hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan Kürtçe mevlitle devam etti. Erkek ve kız ilahi gruplarının salavat ve tekbirler eşliğinde ayrı-ayrı olarak seslendirdikleri ilahiler ise katılımcıları coşturdu.

 

"Gel ey sevgili gel bizlere ab-ı hayat ol"
Programa misafir konuşmacı olarak katılan Molla Yahya Yılmaz, tüm misafirleri Allah`ın selamıyla selamlayarak sohbetine başladı. Konuşmasında özellikle Kürdistan`dan gelip Avrupa`ya yerleşen gençlere seslenen Yılmaz,
"Bizim yad etmeye çalıştığımız O zat son peygamberdir. O zata sadece biz Müslümanların saygısı yetmez. Tüm insanlığın yani farklı dinlere sahip olanların da saygı göstermeleri gerekir. Hz. İsa da böyleydi. Onun da mesajı kuşatıcıydı. Hz.Peygamber (a.s) kendini şöyle tarif ediyordu:` ben Abdullah`ın oğlu Muhammed`im. Babam Hz. İbrahim`in duasıyım. Ben İsa (a.s) Ruhullah`ın da müjdesiyim. Yani Hz. İsa`nın (a.s) Hz. Peygambere işaret ettiği Ayet`i Celile ile sabittir" dedi.

 

Konuşması dinleyiciler arasında bulunan İtalyanlar için tercüme edilen Yılmaz hoca sözlerini Hz İsa (as) ile Hz Muhammed (sav) arasında paralellik kurarak sürdürdü.

 

"Hz. İsa`nın zulme uğraması onu yıldırmadı yine de insanlığa sevgi besledi. İşte O zat bize Hz Muhammed`i (sav) müjdeledi. İnsanlığın merhamet bulacağı O zatın ismi Ahmed`dir. İşte bugün burada toplanmamızın ana sebebi bir Peygamberin dünyaya gelişini kutlamak ve onu anlamaktır. Zira biz biliyoruz ki O`nun bizim üzerimizde hakkı vardır. Ve bu çiçekler ve güller Peygamberimizin sembolüdür. Şu gül tutan eller taş atar mı? Şu gülü tutan eller savaşı, ırkçılığı ister mi? Gül sevgiye işarettir. Bu güller Hz Muhammed`den (sav) esinlenmişler. Yunus`lar, Ceziri`ler, Ahmedi Xani`ler ve benzeri insanlar bu mektebde gülmüşler" şeklinde konuşan Yılmaz, okuduğu kısa bir duayla sohbetine son verdi.

 

Program Said-i Nursi Kültür Merkezi yemek salonunda misafirlere yemek ikram edilmesiyle sona erdi.

Yunus Can - İLKHA

 

 

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir