• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Gaziantep`te Kutlu Doğum Coşkusu Muhteşemdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Kutlu doğum haftası münasebetiyle dünyanın birçok yerinde ve yurdun genelinde olduğu gibi Gaziantep`te de halktan binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir etkinlik düzenlendi. Peygamber sevdalıları platformunun `Nurlu Doğum` ismiyle Kamil Ocak kapalı spor salonunda düzenlediği programa eski müftü ve Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş konuşmacı olarak katıldı.

HALK SALONLARA SIĞMADI
Daha önce istasyon meydanı için izin alınarak planlanan programın yerinin devlet yetkililerince iptal edilmiş, platformu oluşturan STK`ların yoğun çabaları sonucu ancak Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu ayarlanabilmişti. Programdan yaklaşık bir saat önce etkinlik alanına gelen vatandaşlar spor salonu ve sahasını da tıklım tıklım doldurunca kalabalık halk, platform görevlilerince dışarıya kurulan ek ses kolonları ve sinevizyonlarla programı takip etmeye çalıştı.

YETKİLİLER HALKA ŞİKÂYET EDİLDİ
Kuranı kerim tilavetiyle saat 20.00`de başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gaizantep İlim-der Başkanı Mustafa Özaslan; Gaziantep`teki devlet yetkilileri tarafından kutlu doğum yerinin değiştirildiğini halka şikayet ederek " Biz daha geniş ve serin bir yerde bu etkinliğimizi yapmak istedik, fakat ne hikmetse Peygamber Sevdalılarının İstasyon Meydanı`nda yapmak istediği bu etkinliğe müsaade edilmedi." diyerek salonun dar ve sıcaklığına rağmen vatandaşların peygamber aşkı için katlanması istendi.

MÜSLÜMANLAR BÜTÜN YAŞANTILARIYLA ŞAHİT BİR ÜMMET GÖREVİNİ İCRA EDİYOR
Grup Özlem ve Grup İnzar`ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra konuşmacı olarak Çağrılan Mehmet Göktaş hoca, Hz. Muhammed`in( sav) ümmetinin tüm insanlara şahit olduğunu belirterek " "Bizim omuzlarımız da ağır bir yük var. Allah Teala kıyamet günü altı milyar insana sen niye yanlış yaptın, niye Allah`tan başkasına kulluk yaptın. Senin bulunduğun yerde şahit ümmet; Muhammed ümmeti yok muydu? Bakmadın mı onlara, söylemediler mi sana diyecek. Onun için dikkat edin omuzlarımızda büyük bir yük var. Bizler Hz. Muhammed(as)`ın ümmeti olarak kıyamet gününe kadar bu ağır görevi taşıyacağız."dedi.

 

ALLAH BUGÜNLERDE NURUNUN PARLAMASINI İRADE EDİYOR

Meydanlardaki kutlu doğumlara değinen Göktaş hoca, bugün bu şahitliğin belirgin bir şekilde ortaya çıktığını vurgulayarak; "Allah bugün stadyumları dolduruyor. Allah bugün nurunun parlamasını irade etmiş ki caddeleri dolduruyor, meydanları dolduruyor." ifadelerini kullanarak gün içinde

ALLAH`IN DİNİNİ ARTIK KİMSE YALNIZ CAMİLERE HAPSEDEMEYECEK
Allah`ın dininin önceki yıllarda camilere hapsedilerek İhtiyarların dini olmaya zorlandığını vurgulayan Göktaş Hoca, altı milyarlık dünyada gökdelenlerin arasına sıkışmış küçük camilerin içindeki bir avuç ihtiyar Müslüman dünyaya şahitlik edemeyeceğinin altını çizerek; "Allahın dinini artık bundan sonra kimse gerişim geriye camiye hapsedemeyecek. Çünkü yılar yılı Allahın dinini camiye hapsettiler, hemde yanlış bir şekilde hapsettiler. Caminin dışına çıkartmadılar ve hatta aman ha aman İslam, din Allah la kul arasındadır kulun kalbindedir amana ha dışarı çıkarmayın onu görmek istemiyoruz, caddelerde meydanlarda okullarda görmek istemiyoruz dediler ve onlar buna karşı kendi sapık ideolojilerini dinlerini putlarını caddelere meydanlara hakim kıldılar. Bizim dinimizde kalbimize sıkıştırıverdiler. İşte bu patlama buna bir reddiyedir. Biz kabul etmiyoruz." dedi.

PEYGAMBER SEVGİSİ DÜNYADA DA VE AHİRETTE DE KURTARIR
Peygamber sevdasının pahalı ve değerli bir şey olduğunu söylen Göktaş hoca; Peygamberin `kişi sevdiği ile beraberdir` sözünü hatırlatarak; " bir insan yarın Allahın huzuruna çıktığın Allah`ın ey kulum bana ne getirdin bana dediğinden ya rabbi ben senin huzuruna Resulü`nün sevdasını getirdim bunu diye biliyorsanız bu sizi kurtaracaktır." ifadelerini kullanarak sahabeleri özelliklede Zeyd Bin Harise`nin dillere destan peygamber sevdasını anlatarak peygamber sevgisinin bir kişiye dünya ve ahrette verdiği azizliğin büyüklüğünü vurguladı.

Sık sık tekbir ve salavatları getirildiği Program Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ezgi ve şiirler yoğun duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Kadınların yanı sıra erkeklerinden gözyaşlarına hakim olmadığı görüldü.

Bekir Aslan, Şefik Mert - İLKHA

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir