• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Müslümanların Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıl 1989`du, Müslümanım diyenler suçlu olarak görülüyordu. Camiler sanki mimari bir süstü. O yıllar çok sıkıntılı geçiyordu, özellikle Zeynep için. Çünkü Zeynep inançlı bir insandı ve sabırlı olması gerektiğini biliyordu. Zeynep birçok şeyin farkındaydı. Sürekli camiye gidiyor ve orada çocuklara ders veriyordu. Zeynep her gün camiye gidiyordu ama polisler kapıda duruyor onları içeri almıyolardı. Sadece imama izin veriyorlardı. Zeynep bugün de arkadaşı Elif`le gelirken acaba öğrenciler gelmiş mi diye Elif`e sordu.
 

Elif: "polisler olmasın da çocukları getiririz "dedi. Camiye ulaştıkların da polisler ordaydı. Zeynep ve Elif içeri girmek için polislerle konuştular ama izin vermediler. Bir süre karşılıklı konuşma ve tartışmadan sonra polisler Elif ve Zeyneb`i karakola götürdüler. Zeyneb`in korkmadığı belliydi ama Elif çok korkuyordu.
 

Zeyneb "Elif korkma biz kötü birşey yapmadık sabırlı olmalısın, Allah bunu bir imtihan olarak bize verdi. "Dedi. Daha sonra Elif ve Zeynebi cezaevine götürdüler. Zeyneb gülümsüyordu ama Elif nerdeyse ağlayacaktı. Zeynep içeri sevinçle girdi ve Elifle konuşmaya başladı ona en çok sabrı anlattı. Sürekli Elifle beraber ordaki kadınlara da İslamı anlatıyordu ve orada iken de Rabbini hiç unutmadılar , hep ona dua ettiler. Çünkü biliyorlardı yanlış bir şey yapmamışlardı elbet burdan çıkacaklardı sadece sabırlı olmaları gerekiyordu.


Sevda Yılmaz / Diyarbakır (Çermik) - Yaş: 11
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber. com. tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir